Διεθνή

Γερμανία: Ο Σόιμπλε δεν επιθυμεί ηγετικό ρόλο στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα

Γερμανία: Ο Σόιμπλε δεν επιθυμεί ηγετικό ρόλο στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα
Γερμανία: Μετά από δεκαετίες πολιτικής παρουσίας, ο Γερμανός πολιτικός φαίνεται πως πλέον προετοιμάζει την αποχώρηση του από την πολιτική σκηνή της χώρας.

Την αποχώρηση του από το πολιτικό προσκήνιο στη Γερμανία φαίνεται πως προετοιμάζει το τελευταίο διάστημα ο εμβληματικός πολιτικός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ενόψει της αναδιοργάνωσης του CDU μετά την ήττα του στις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές, ο νυν πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag) δεν θέλει πλέον να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο κόμμα του. Γερμανία

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε καταλογίσει στην Άνγκελα Μέρκελ ευθύνες για τα προβλήματα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και του υποψηφίου για την καγκελαρία, Άρμιν Λάσετ, πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, που έφεραν μια επώδυνη ήττα.

«Δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για το ομοσπονδιακό προεδρείο του κόμματός του», δήλωσε εκπρόσωπος του Σόιμπλε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke (που θα κυκλοφορήσουν αύριο, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου).

Ως πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ο Σόιμπλε ήταν αυτομάτως μέλος του ομοσπονδιακού προεδρείου του CDU, ενώ τώρα θα έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί. «Ωστόσο, ο Σόιμπλε εξελέγη βουλευτής στην εκλογική του περιφέρεια. Ως εκ τούτου, σκοπεύει να ασκήσει την εντολή του για ολόκληρη την εκλογική περίοδο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του. Γερμανία

Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, το SPD, ως η ισχυρότερη δύναμη στη Βουλή, δικαιούται τη θέση του προέδρου της Bundestag.

Λίγα λόγια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (γερμανικά: Wolfgang Schäuble, Φράιμπουργκ 18 Σεπτεμβρίου 1942) είναι Γερμανός πολιτικός της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Από το 1984 μέχρι το 1991 ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης του Χέλμουτ Κολ, αρχικά ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων και Αρχηγός της Καγκελαρίας κι έπειτα ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών. Από το 1991 έως το 2000, ήταν αρχηγός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης στο κοινοβούλιο και από το 1998 έως το 2000 ήταν αρχηγός του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Διετέλεσε και πάλι Υπουργός Εσωτερικών κατά την πρώτη θητεία της Μέρκελ μεταξύ των ετών 2005 και 2009, ενώ στη συνέχεια για οκτώ χρόνια ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών κατά την δεύτερη και τρίτη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments