Κόσμος

Ρωσία – TASS: Σε θέση μάχης οι S-500 γύρω από τη Μόσχα

Ρωσία – TASS: Σε θέση μάχης οι S-500 γύρω από τη Μόσχα
Ρωσία - TASS: Σε καθεστώς πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας εισέρχεται το ρωσικό αντιαεροπορικό - αντιβαλλιστικό σύστημα S-500.
Ρωσία - TASS: Σε καθεστώς πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας εισέρχεται το ρωσικό αντιαεροπορικό - αντιβαλλιστικό σύστημα S-500.

Πλήρως επιχειρησιακό είναι πλέον το αντιαεροπορικό – αντιβαλλιστικό σύστημα S-500 – που αναμένεται να διαδεχθεί τους S-400 -, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του πρακτορείου TASS, το πρώτο σύνταγμά του συστήματος S-500 παραδόθηκε προς χρήση σε μονάδα του ρωσικού στρατού.

Πηγή που πρόσκειται στο TASS δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη στρατιωτική μονάδα στην οποία παραδόθηκε το σύστημα ή για την ημερομηνία που τέθηκαν προς χρήση, ωστόσο πρόσθεσε πως ένα δεύτερο σύνταγμα S-500 θα παραδοθεί στον στρατό της χώρας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Σημειώνεται πως ο εναέριος χώρος πάνω από τη Μόσχα και την Κεντρική Βιομηχανική Περιοχή, φυλάσσεται από τον 15η Μονάδα Στρατού Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Ρωσία – TASS: Λίγα λόγια για το ρωσικό αντιαεροπορικό – αντιβαλλιστικό σύστημα S-500

Το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» ανήκει στη νέα γενιά συστημάτων αεράμυνας εδάφους-αέρος κι αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία της ρωσικής αεράμυνας.

Συγκεκριμένα, το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» κατασκευάζεται από την Almaz-Antey κι αναμένεται να εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2020. Ρωσία - TASS

Προς το παρόν τα περισσότερα χαρακτηριστικά του παραμένουν για ευνόητους λόγους απόρρητα. Ωστόσο, έχει γίνει γνωστό ότι η εμβέλειά του είναι περίπου 600 χλμ, με το ανώτατο ύψος που μπορεί να πλήξει στόχους να ξεπερνά τα 100 χλμ. Ενώ ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων στόχων που μπορεί να βάλλει φτάνει τους 10.

Μεταξύ των στόχων μπορεί να είναι αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι τύπου cruise, πολυηχητικά βλήματα, δορυφόροι χαμηλής τροχιάς, διαστημικοί σταθμοί, βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι στο διάστημα και τακτικοί πύραυλοι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» μπορεί να παρέχει αεροπορική κάλυψη σε στρατηγικούς στόχους, μεγάλες πόλεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αυτόνομου υπολογισμού της πορείας των εισερχόμενων στόχων, η εκτόξευση πυραύλων εκτός της ατμόσφαιρας και η αντιμετώπιση βαλλιστικών βλημάτων όλων των τύπων. Ρωσία - TASS

Εξάλλου, το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» έχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης σε ένα ενιαίο δίκτυο με τα συστήματα S-400, S-300VM4 (Antey-2500) και S-350 (Vilyaz), με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου αεράμυνας.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι σύμφωνα με το National Interest, το το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέχρι και 10 κεφαλές που καταφτάνουν από το διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments