Κόσμος

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την παρουσία των αμερικανικών F-15 στην Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την παρουσία των αμερικανικών F-15 στην Ελλάδα
Τουρκικά ΜΜΕ: Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-15 μεταστάθμευσαν στη Λάρισα, με αφορμή τη συμμετοχή τους στην άσκηση Castle Forge.
Τουρκικά ΜΜΕ: Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-15 μεταστάθμευσαν στη Λάρισα, με αφορμή τη συμμετοχή τους στην άσκηση Castle Forge.

Ιδιαίτερης προσοχής από τα τουρκικά ΜΜΕ έχει λάβει η παρουσία 15 αμερικανικών μαχητικών F-15 στη Λάρισα με αφορμή τη συμμετοχή τους στην άσκηση Castle Forge.

Πιο αναλυτικά, όπως συνηθίζεται κατά το τελευταίο διάστημα, τα τουρκικά ΜΜΕ προχώρησαν σε αναλύσεις σε μορφή θεωριών συνωμοσίας και χρησιμοποίησαν συνωμοσιολογικούς τίτλους για να ερμηνεύσουν το γεγονός της άφιξης των αεροσκαφών στην χώρα μας.

«Γιατί προσγειώθηκαν 15 F-15 στην Ελλάδα;» διερωτάται τίτλος ρεπορτάζ του CNN Turk, αναφέροντας πως αν και η πολυεθνική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, πληροφορίες από την Ελλάδα έκαναν γνωστό πως «τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται για κάτι περισσότερο από ασκήσεις».

«Η Ελλάδα, που έχει προχωρήσει σε συμμαχία με την Γαλλία εναντίον της Τουρκίας, ετοιμάζεται για την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Πριν από τη συμφωνία 15 μαχητικά αεροσκάφη F-15 ήρθαν στην Ελλάδα για ασκήσεις και κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες» σχολιάζει το Haber 3.

Τουρκικά ΜΜΕ

«Οι ΗΠΑ έστειλαν 15 F-15 στην Ελλάδα» αναφέρει το 24 TV, κάνοντας λόγο για «συμμαχία» που στόχο έχει να πλήξει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Προστασία από Γαλλία και ΗΠΑ επιδιώκει η Ελλάδα, που εντείνει τη μαύρη προπαγάνδα κατά των προσπαθειών της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. Μετά την αμυντική συμφωνία που υπέγραψε με την Γαλλία, προχωράει και η ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που 15 μαχητικά αεροσκάφη F-15 βρίσκονται στην Ελλάδα» γράφει.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στην Ελλάδα» αναφέρει το TRT Haber, σχολιάζοντας αν πρέπει να γίνεται πλέον λόγος για μία νέα «συμμαχία σταυροφόρων» εναντίον της Τουρκίας.

Τουρκικά ΜΜΕ

Στην άσκηση Castle Forge μετέχουν δυνάμεις χωρών του ΝΑΤΟ, με «πρωτοκαθεδρία» της Διοίκησης Ευρώπης – Αφρικής της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE-AFAFRICA). Τουρκικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον με επίκεντρο την εταιρική σχέση που αυξάνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για συλλογική άμυνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενισχύοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα μαζί με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ, που λαμβάνουν μέρος (ΗΠΑ, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Καναδάς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments