Ελλάδα

Κλειστά σχολεία: Δεν θα ανοίξουν σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

Κλειστά σχολεία: Δεν θα ανοίξουν σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική
Κλειστά σχολεία: Μπορεί να ανακοινωθούν και άλλες περιοχές.

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Τις επόμενες ώρες μπορεί να ανακοινωθούν κι άλλες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, ενώ στο επίκεντρο της προσπάθειας είναι οι περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι πολύτιμη είναι η βοήθεια από το 112, από το οποίο έχουν σταλεί μηνύματα σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι μια απόφαση που κάθε φορά παίρνεται μετά από μελέτη. «Για κανένα λόγο δεν διασχίζουμε ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. Κλειστά σχολεία

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε όλη την χώρα είναι πολλά και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει 385 κλήσεις, εκ των οποίων οι 340 για άντληση υδάτων. Στην Κέρκυρα επίσης σπεύδει Super Puma προκειμένου να απεγκλωβίσει δεκάδες κατοίκους που έχουν καταφύγει στις οροφές των σπιτιών τους γιατί έχει υπερχειλίσει το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα. «Αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο και πολύ σοβαρό το οποίο κυριαρχεί σε όλη την χώρα, είπε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Κλειστά σχολεία: Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

Γ. Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική. Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments