Οικονομία

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Θα έχουμε μπροστά μας ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Θα έχουμε μπροστά μας ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια
Θεόδωρος Σκυλακάκης: «Η οικονομία της χώρας παίρνει μπρος. Θα έχουμε μπροστά μας ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Σας το λέω με βεβαιότητα αυτό και σημαντικοί εταίροι της ανάπτυξης είναι οι δήμοι», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

«Η οικονομία της χώρας παίρνει μπρος. Θα έχουμε μπροστά μας ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Σας το λέω με βεβαιότητα αυτό και σημαντικοί εταίροι της ανάπτυξης είναι οι δήμοι», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Τι ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Σκυλακάκης, με παρέμβασή του μέσω skype κάλεσε σε μια παραγωγική συνεργασία τους δημάρχους και ιδιαίτερα στο Ταμείο Ανάκαμψης για την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων το «Ελλάδα 2.0» και κάλεσε τους δημάρχους σε μία «παραγωγική συνεργασία».

«’Ενα μεγάλο κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ιδιωτικές επενδύσεις, που είναι μεγάλης σημασίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί θα γίνουν σε κάποιον δήμο της χώρας. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε με ταχύτητα σ’ αυτές. Στις ιδιωτικές επενδύσεις σας βλέπουμε ως εταίρους. ‘Εχουμε πολλές δυνατότητες να δουλέψουμε και να παράξουμε ένα ισχυρό αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης

«Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει έναν πολύ βασικό κανόνα. Εάν τα λεφτά δεν απορροφηθούν εγκαίρως χάνονται. Και δημιουργούν ζημιά και στην εικόνα της χώρας. Θα έρθουμε να βοηθήσουμε σε σημεία όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση νιώσει ότι χρειάζεται βοήθεια. Εγώ ενθαρρύνω τις συνεργασίες μεταξύ των δήμων. Θα δούμε με πολύ θετικό μάτι τις συνεργασίες δημάρχων που θα έρθουν να μας προτείνουν την υλοποίηση έργων» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Στο “τραπέζι” να επεκταθούν και το 2022 τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης

Στο “τραπέζι” βρίσκεται το ενδεχόμενο να επεκταθούν και το 2022 τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης από τη Βουλή.

«Πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκαν ήδη, αναλόγως της εξέλιξης της κρίσης η κυβέρνηση επιφυλάσσεται για νέα μέτρα το 2022 μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι αβέβαιη η διάρκεια της χρονικής κρίσης όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν πρόκειται να ξεπεράσει τον Απρίλιο. Σχετικά με τα φορολογικά και τη φορολογική πολιτική ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως υπάρχει τεράστια μείωση της φορολογίας και μάλιστα μόνιμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments