Οικονομία

Φερέιρα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια να εξετάσει γρήγορα τα επιχειρησιακά σχέδια της Ελλάδας

Φερέιρα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια να εξετάσει γρήγορα τα επιχειρησιακά σχέδια της Ελλάδας
Φερέιρα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια να εξετάσει γρήγορα τα επιχειρησιακά σχέδια της Ελλάδας” αναφέρει η επίτροπος της ΕΕ για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, κ. Ελίζα Φερέιρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια να εξετάσει γρήγορα τα επιχειρησιακά σχέδια της Ελλάδας” αναφέρει η επίτροπος της ΕΕ για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, κ. Ελίζα Φερέιρα. Μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ μεταξύ άλλων σημειώνει πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Κομισιόν μπορεί ακόμη και στους 5 μήνες να εξετάσει τα σχέδια που θα υποβάλλει η Ελλάδα.

Σκοπός και στόχος δεν είναι μόνο η κατάθεση των επιχειρησιακών σχεδίων σημειώνει αλλά και η ποιότητα αυτών των προγραμμάτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αποστείλει συνολικούς πόρους 26,2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων 20,9 δισ. ευρώ είναι η κοινοτική συνδρομή και 5,3 δισ. ευρώ η εθνική συνεισφορά) για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της. Αν σε αυτούς τους πόρους από τη συμφωνία εταιρικής σχέσης (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ) προστεθούν τα 18 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων και τα 13 δισ. ευρώ δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα υπόλοιπα πακέτα χρηματοδότησης της ΕΕ, θα διατεθούν τα προσεχή επτά χρόνια περίπου 77 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ταχείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 

Υπουργείο Ανάπτυξης: Τα πρώτα 49 έργα που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Συνολικά 49 έργα θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τι θα περιλαμβάνουν τα έργα

  • 13 ερευνητικά έργα που έχουν λάβει “Seal of Excellence” (Σφραγίδα Αριστείας) από το Πρόγραμμα Horizon της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προϋπολογισμός: 18,2 εκατ. Ευρώ
  • 36 επενδυτικά σχέδια από την δράση Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ, που έχουν ήδη αξιολογηθεί και έχουν λάβει πολύ υψηλή βαθμολογία στο κριτήριο «αριστείας» αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού. Τα έργα αυτά αποτελούν συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών. Προϋπολογισμός: 24,7 εκατ. Ευρώ

Τα έργα αυτά είναι συμπράξεις ερευνητικών φορέων με επιχειρήσεις (79 ερευνητικοί φορείς και 65 επιχειρήσεις) και έτσι οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι συνολικά 157 εκ των οποίων οι 13 αφορούν το Seal of Excellence και 144 στο ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments