Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Ανάρτηση γρίφος για την υποψηφιότητά του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Παπανδρέου: Ανάρτηση γρίφος για την υποψηφιότητά του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ
Γιώργος Παπανδρέου: Ενώ η αγωνία για το αν θα είναι τελικώς υποψήφιος κορυφώνεται, ο πρώην πρωθυπουργός προχώρησε σε μία ανάρτηση «γρίφο» στο Facebook.

Ο πρώην πρωθυπουργός κος Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε μία «αινιγματική» ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το μήνυμα της οποίας ερμηνεύεται ως έμμεση επιβεβαίωση της έντονης φημολογίας ότι θα είναι τελικά υποψήφιος για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Βέβαια, διατυπώνονται και επιφυλάξεις καθώς το μήνυμα δεν είναι ξεκάθαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πληροφορίες ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό να επιλέγει τη σημερινή μέρα για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του λόγω της ιστορικότητας της ημέρας: ήταν 18 Οκτωβρίου 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κέρδιζε για πρώτη φορά τις εκλογές και γινόταν κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου:

«18 Οκτώβρη 1981

Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021

Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πιθανότατα θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του μέσα στην ημέρα αποκάλυψε η Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας το βράδυ της Κυριακής (17.10.2021) στο κεντρικό δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Η Κατερίνα Μπατζελή είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ζήτησε από κανέναν εκ των υποψηφίων να αποσυρθεί αλλά έκρινε ότι το κόμμα δεν μπορεί να πάει προς τις εκλογές του Δεκεμβρίου με 7 υποψήφιους. Εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να είναι υποψήφιος για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, η Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε θα τον στηρίξει.

Γιώργος Παπανδρέου: Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ με τον ίδιο αρχηγό ανατρέπει τα πάντα

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μπει στο παιχνίδι αιφνιδίασε φίλους και εχθρούς δημιουργώντας νέα δεδομένα. Η εκτίμηση που υπάρχει στα γραφεία των στοιχηματικών είναι ότι αν κατέβει υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ θα είναι αυτομάτως το μεγάλο φαβορί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων δημοσκόπων μάλιστα λένε ότι σε περίπτωση που νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ βγει τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα δούμε αλλαγές στον πολιτικό χάρτη που λίγοι περιμένουν αυτή τη στιγμή. Η εκτίμηση τους είναι ότι στην πρώτη δημοσκόπηση με ΓΑΠ αρχηγό το ΚΙΝΑΛ θα δει διψήφια νούμερα μετά από καιρό με δυναμική να φτάσει έως το 15%. svg%3E

Πράγμα που σημαίνει ασφαλώς ότι αφενός ο δημοσκοπικός περίπατος της Νέας Δημοκρατίας θα πάψει να είναι… περίπατος, αφετέρου ότι ο Σύριζα που δεν δείχνει να ανακάμπτει θα δεχτεί ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα καθώς ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του θα επιστρέψει στο… νέο παλιό ΠΑΣΟΚ.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments