Ελλάδα

Ενέργεια: Έκτακτο σχέδιο για το χειμώνα – Σε ετοιμότητα οι μονάδες λιγνίτη και φυσικού αερίου

Ενέργεια: Έκτακτο σχέδιο για το χειμώνα – Σε ετοιμότητα οι μονάδες λιγνίτη και φυσικού αερίου
Ενέργεια: Σε έκτακτο σχέδιο για το χειμώνα αναφορικά με την ενέργεια προχωρά ο ΑΔΜΗΕ ενόψει της επικείμενης αύξησης ζήτησης το χειμώνα.

Σε έκτακτο σχέδιο για το χειμώνα αναφορικά με την ενέργεια προχωρά ο ΑΔΜΗΕ ενόψει της επικείμενης αύξησης ζήτησης το χειμώνα.

Ο ΑΔΜΗΕ ενόψει της αυξημένης ζήτησης ρεύματος που αναμένεται το χειμώνα αλλά και της ενεργειακής κρίσης ζήτησε να μεριμνηθεί η διαθεσιμότητα του συνόλου των θερμικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής λιγνίτη και φυσικού αερίου και την εξασφάλιση αντίστοιχα των απαραίτητων ποσοτήτων καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ζήτηση ρεύματος αναμένεται να κυμανθεί στις 302 γιγαβατώρες και θα καλυφθεί από μονάδες φυσικού αερίου (47%) και ανανεώσιμες πηγές (29%). Μετά ακολουθούν οι εισαγωγές και τα υδροηλεκτρικά από 9% και οι λιγνιτικές μονάδες με 7%.

Η συμμετοχή των υδροηλεκτρικών στην κάλυψη της ενεργειακής ζήτησης είναι σχετικά μικρή, καθώς τα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο ΑΔΜΗΕ ζητάει το κρίσιμο τρίμηνο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου να είναι διαθέσιμο το σύνολο των θερμικών μονάδων και να έχουν τις απαραίτητες ποσότητες καυσίμου, ώστε να μπορούν να δουλέψουν στο «φουλ» προκειμένου να μπορούν να καλύψουν την υψηλή ζήτηση που μπορεί να προκαλέσει πιθανή κακοκαιρία.

Ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος κλήθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να καταθέσει επικαιροποιημένη μελέτη επάρκειας του συστήματος το κρίσιμο διάστημα του χειμώνα, διαπιστώνει ότι σε κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει κίνδυνος. Ωστόσο, σε περίπτωση υψηλής ζήτησης λόγω κακοκαιρίας, το σύστημα είναι οριακό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments