Αθλητισμός

Μαραθώνιος Γουχάν: Αναβλήθηκε λόγω νέων κρουσμάτων

Μαραθώνιος Γουχάν: Αναβλήθηκε λόγω νέων κρουσμάτων
Μαραθώνιος Γουχάν: Στην πόλη που ξεκίνησε η πανδημία, έχουν νέα αύξηση κρουσμάτων

Σήμερα το πρωί της Κυριακής στην «γενέτειρα» του κορωνοιού είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ένας Μαραθώνιος, παρόλα αυτά τα σχέδια ανατράπηκαν διότι είχαν νέα αύξηση κρουσμάτων από τον φονικό ιο.

Αυξάνεται και πάλι η ανησυχία για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, που θα φιλοξενηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Πεκίνο. Σχεδόν 100 ημέρες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης, στην Κίνα ανακοινώθηκαν 26 νέα κρούσματα Covid-19 και οι Αρχές, εργάζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης, με μαζικούς ελέγχους στους κατοίκους και στοχευμένα περιοριστικά μέτρα.

Με βάση την αύξηση  του αριθμού των κρουσμάτων, οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Γουχάν, ανακοίνωσαν προ ημερών ότι αναβάλλουν τον αγώνα της Κυριακής στην κεντρική κινεζική πόλη, «προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας», όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Στη διοργάνωση αναμενόταν να πάρουν μέρος 26.000 δρομείς, οι οποίοι θα συμμετείχαν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο, της πόλης, όπου ο κορωνοϊός εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 και θεωρήθηκε «ένοχη» για την πανδημία. Ο Μαραθώνιος ακυρώθηκε την ώρα που η Κίνα είχε μειώσει δραστικά τον αριθμό των κρουσμάτων, χάρη σε μια μαζική εκστρατεία ελέγχων και ένα αυστηρό κλείσιμο των συνόρων. Η οργανωτική επιτροπή, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα συμμετοχής των διαγωνιζομένων.

Ο Κορωνοϊός σε Ευρώπη και Ελλάδα

Ο ιός δεν άργησε να έρθει και στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο του 2020 υπήρχαν καταγεγραμμένα κρούσματα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισε η Ιταλία. Ολόκληρες πόλεις μπήκαν σε καραντίνα και οι νεκροί ήταν όλο και περισσότεροι μέρα με τη μέρα. Φυσικά, ήταν θέμα χρόνου μέχρι τη στιγμή που ο κορωνοϊός θα έφτανε στην Ελλάδα.

Τα πρώτα κρούσματα ήταν από άτομα που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Τα επόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν από συγγενείς τον ασθενών. Ωστόσο η μεγάλη έξαρση έγινε όταν ένας 66χρονος επέστρεψε από τους Άγιους Τόπους φέρνοντας μαζί του τον ιό. Τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία και 66χρονος άντρας έγινε το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αυτό οδήγησε την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει μια σειρά μέτρων για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού. Αρχικά αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία όλης της χώρας. Ο εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεκίνησαν την εργασία από το σπίτι. Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και εμπορικά κέντρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments