Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και μολότοφ σε πορεία για το Πέραμα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και μολότοφ σε πορεία για το Πέραμα
Θεσσαλονίκη: Επεισόδιά σημειώθηκαν εχθές το βράδυ στην Θεσσαλονίκη για όσα συνέβησαν στο Πέραμα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ομάδες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή όσα συνέβησαν στο Πέραμα και προκάλεσαν τον θάνατο ενός νέου από πυρά αστυνομικών.

Πώς δόθηκε η αφορμή

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου όταν τα άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στην οδό Εγνατία όπου περικυκλώθηκαν στο ύψος της οδού Σωκράτους από δυνάμεις των ματ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, σύμφωνα με το grtimes.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 23.10. στον Ασπρόπυργο, από Ρομά που συγκεντρώθηκαν με αφορμή την καταδίωξη στο Πέραμα που κόστισε τη ζωή σε έναν 20χρονο.

Περίπου 30 άτομα, έκαψαν λάστιχα στο δρόμο και προκάλεσαν επεισόδια στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγο αργότερα η ένταση σταμάτησε.

Στις 21.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία των Εξαρχείων.

Πέραμα: Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συνελήφθησαν ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου και στον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Η έρευνα για την υπόθεση στο Πέραμα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει.

Η δικογραφία σε βάρος τους σχηματίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο νεκρός είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια σε ηλικία 14 ετών για κλοπές. Ο τραυματίας είναι 16 ετών και φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα, μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του τρίτου ύποπτου για την κλοπή του αυτοκινήτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments