Οικονομία

Καραγιάννης: Έργα ύψους 5 δισεκατομμύρια για τις υποδομές

Καραγιάννης: Έργα ύψους 5 δισεκατομμύρια για τις υποδομές
Καραγιάννης: Για έργα ύψους 5 δισεκατομμύρια για τις υποδομές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, ως απάντηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Για έργα ύψους 5 δισεκατομμύρια για τις υποδομές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, ως απάντηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ σημείωσε πως έργα όπως το Τραμ και το Μετρό προς Πειραιά, τη Γραμμή 4 του Μετρό, τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής και το τρένο προς Λαύριο και Ραφήνα, τη σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό θα αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Για τα νέα έργα

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, ήδη ξεκίνησαν τα έργα της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, με τους 15 σταθμούς. «Μιλάμε για το μεγαλύτερο έργο των επόμενων ετών», είπε χαρακτηριστικά.

«Επιπροσθέτως», συνέχισε ο υφυπουργός, «προχωράμε με ταχύτητα και την επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022 με 3 νέους σταθμούς στα Μανιάτικα, τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο. Σημειώστε και ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί σε λειτουργία και το Τραμ στον Πειραιά, κάτι που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τη συγκοινωνιακή εικόνα της πόλης».

Το 2021 κομβικής σημασίας έτος για τις υποδομές

Ερωτηθείς για τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν ο υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα δημοπρατηθούν:

  •  4 οδικοί άξονες ως δημόσια έργα (επέκταση Λεωφόρου Κύμης και σύνδεση με ΠΑΘΕ, Παράκαμψης Χαλκίδας και Ψαχνών, Τμήμα Μπράλος – Άμφισσα, ΒΟΑΚ: Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος) συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.
  • 6 νέα σιδηροδρομικά έργα ύψους 3,3 δις € που θα συνδέουν το σιδηρόδρομο με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας: Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ραφήνα, Λαύριο, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του ίδιου του δικτύου και των διαμετακομιστικών μεταφορών στη χώρα.
  • 20 ΣΔΙΤ ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ολοκληρώνουν ένα πακέτο έργων άνω των 13 δισ. όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments