Οικονομία

Πρόγραμμα Γέφυρα: Για ποιους και μέχρι πότε παρατείνεται

Πρόγραμμα Γέφυρα: Για ποιους και μέχρι πότε παρατείνεται
Πρόγραμμα Γέφυρα: Παράταση μέχρι το τέλος του 2021 δόθηκε για το πρόγραμμα Γέφυρα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αφορά δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράταση μέχρι το τέλος του 2021 δόθηκε για το πρόγραμμα Γέφυρα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αφορά δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ποιους αφορά

  • Η 3 μηνών επιδότηση αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν επιδότηση για 9 μήνες και έτσι, πλέον, θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η Κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.
  • Για τους 3 αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης.
  • Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης. Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.

Παράλληλα, όσον αφορά στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «ΓΕΦΥΡΑ 2», προβλέπουμε ότι, μέχρι την 31 η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης, μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

Τέλος, και για τα δύο προγράμματα, αυξάνουμε το ποσό που κρίνει τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων (υπενθυμίζεται ότι το ποσό αυτό, για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1 ήταν 150 ευρώ), διευκολύνοντας έτσι τους οφειλέτες να μην απεντάσσονται από το πρόγραμμα.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» αφορά μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών-επιτηδευματιών, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία, και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια.

Απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:

  • Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.
  • Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.
  • Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης.
  • Κριτήρια τα οποία επιτρέπουν σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα, χωρίς περιορισμό ως προς το ανώτατο όριο οφειλής για αυτές.

Συγκεκριμένα, για τους δικαιούχους, η συνεισφορά του Δημοσίου ανέρχεται στα εξής ποσοστά:

Για τα εξυπηρετούμενα δάνεια

  • Στο 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 80% για το 2ο τρίμηνο και στο 70% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια:

  • Στο 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments