Αθλητισμός

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Δύσκολο διπλό στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Δύσκολο διπλό στο Αγρίνιο
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Καθοριστικό το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μελίσσας επί του Βαλμπουενά (65') και μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναιτωλικό, αλλά το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μελίσσας επί του Βαλμπουενά (65′) και μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Αραμπί, ήταν καθοριστικό για τη νίκη των πρωταθλητών με 2-1 στο Αγρίνιο. Αναλυτικά όλα όσα έγιναν στο Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2.

Με τη νίκη (2-1) στις… αποσκευές του έφυγε ο Ολυμπιακός από το Αγρίνιο, καθώς κέρδισε τον Παναιτωλικό και συνεχίζει να… απολαμβάνει τη μοναξιά της κατάταξης.Ο Παναιτωλικός των πάρα πολλών απουσίες ξεκίνησε με Μελίσσα στο τέρμα, τους Μαλή, Μπακαδήμα, Κορνέλιους στα στόπερ, τον Λούι στη δεξιά πλευρά, τον Αντούνες στην αριστερή, τους Μόρσεϊ, Φλόρες, Τσιγγάρα. Ντουάρτε τετράδα στα χαφ και φορ τον Βέργο. Ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του και είχε τον Βατσλίκ στα γκολπόστ, τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μ. Καμαρά, Εμβιλά στον άξονα, τους Μασούρα, Λόπες στα άκρα και τον Ακ. Καμαρά σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τικίνιο. Πρώτη στατική μπάλα και 1-0 ο Τικίνιο.

Σέντρα του ματς και με το «καλημέρα» οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία. Οι γηπεδούχοι είχαν 10 ή και τους 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και «έψαχναν» την κόντρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν το παιχνίδι στο αντίπαλο μισό. Ο Μασούρας στο 5′ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ πέρασε άουτ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 13′. Στην πρώτη τους στατική φάση ο Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τικίνιο που «νίκησε» τον Κορνέλιους βρήκε δίχτυα με κεφαλιά.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Ωραίο γκολ από τον Βέργο για το 1-1

Όμως τα «καναρίνια» αντέδρασαν άμεσα και στο 19′ ο αγώνας άρχισε από το… μηδέν. Τότε ο Ντουάρτε πήρε την κατοχή από τον Μ. Καμαρά, έβγαλε γρήγορα την ομάδα του στο τρανζίσιον και έπαιξε για τον Βέργο στα περίπου 35 μέτρα, ο οποίος απέφυγε όμορφα τον Παπασταθόπουλο και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Σε 4-4-2 πήγε ο Ολυμπιακός

Κάπου εκεί (περίπου στο 24′) ο Μαρτίνς «γύρισε» τη διάταξή του σε 4-4-2, με τους Τικίνιο, Μασούρα φορ και τους Λόπες, Ακ. Καμαρά στα άκρα. Ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα σε επίπεδα πάνω από 75%, όμως ο Παναιτωλικός είχε κλείσει τους διαδρόμους και τις περισσότερες φορές είχε 4 και 5 παίκτες του στα καρέ του Μελίσσα, ετσι ορισμένα σουτ των φιλοξενουμένων κόντραραν και απομακρύνονταν. Παράλληλα ο γκολκίπερ του αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Τικίνιο (23′), Μασούρα (43′), ενώ στη μόνη φορά που σε αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες βρήκαν κενό χώρο ήταν με τον Ακιμπού Καμαρά στο 41′, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.Φουλ επίθεση μετά το 54′ και 1-2. Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2

Σε ανάλογο τέμπο ξεκίνησε και το δεύτερο μισό και στο 54′ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν 3 αλλαγές και πήγαν σε φουλ επιθετικό σχήμα, με τους Ελ Αραμπί, Τικίνιο φορ και «μέσα» τους Μασούρα, Βαλμπουενά (αριστερά, δεξιά αντίστοιχα), Ακιμπού Καμαρά (στο «8»). Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να «πολιορκούν» τα καρέ του Παναιτωλικού, στο 59′ και το 61′ ο Μελίσσας μπλόκαρε και απομάκρυνε τις κεφαλιές των Ελ Αραμπί, Μασούρα αντίστοιχα΄, το σουτ του τελευταίου στο 63′ κόντραρε και πέρασε κόρνερ για λίγο και οι Πειραιώτες πίεζαν. Έτσι φτάσαμε στο 68′, όταν ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ανέτρεψε τον Βαλμπουενά και καταλογίστηκε πέναλτι μετά από παρέμβαση του VAR. Ο Ελ Αραμπί στο 70′ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εκ νέου το προβάδισμα.

Διαχείριση στο φινάλε, με 2 φορ ο Παναιτωλικός

Παράλληλα διαχειρίζονταν το παιχνίδι και μετά την είσοδο του Κούντε (82΄) «γύρισαν» σε ένα 4-2-3-1, ενώ συνέχιζαν να κρατούν τα «καναρίνια» μακριά από τα καρέ τους. Μόνο προς το φινάλε και μετά την είσοδο του Καρέλη όπου οι γηπεδούχοι πήγαν σε διάταξη με 2 φορ υπήρξαν 2-3 φορές προϋποθέσεις ώστε ο Παναιτωλικός να βάλει «δύσκολα» στον Βατσλίκ, όμως ο Παναιτωλικός δεν «έβγαλε» ουσιαστικά φάση, ενώ ο Μαρτίνς για να «κλειδώσει» την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του έβαλε και 3ο στόπερ, τον Σισέ. Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2

MVP: Ο Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μπήκε στο 54′, κινούνταν περισσότερο δεξιά στο «ερυθρόλευκο» 4-4-2 και έδωσε το… σύνθημα ώστε οι φιλοξενούμενοι να «πιέσουν» τον Παναιτωλικό. Παράλληλα «κέρδισε» και το πέναλτι που έκρινε το ματς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες, Μπακαδήμας (84′ Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76′ Αποστολάκης), Βέργος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (54′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (90’+5′ Σισέ), Μασούρας, Ρόνι Λόπες (55′ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82′ Κούντε).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments