Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Παρουσίαση φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων

Υπουργείο Οικονομικών: Παρουσίαση φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων
Υπουργείο Οικονομικών: Τα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση νέων φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων θα παρουσιάσουν αύριο από το υπουργείο Οικονομικών το οικονομικό επιτελείο.

Τα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση νέων φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων θα παρουσιάσουν αύριο από το υπουργείο Οικονομικών το οικονομικό επιτελείο.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, στις 10.30 π.μ., ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα. Αθηνά Καλύβα θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα από τη, μέχρι τώρα, εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου παροχής φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση νέων φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα Γέφυρα: Μέχρι πότε παρατείνεται

Μέχρι και το τέλος του έτους δόθηκε παράταση για το πρόγραμμα Γέφυρα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αφορά δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ποιους αφορά

  • Η 3 μηνών επιδότηση αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν επιδότηση για 9 μήνες και έτσι, πλέον, θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η Κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.
  • Για τους 3 αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης.
  • Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης. Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments