Οικονομία

ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι εξετάσεις δικηγόρων και λογιστών για την απονομή των συντάξεων

ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι εξετάσεις δικηγόρων και λογιστών για την απονομή των συντάξεων
ΕΦΚΑ: Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ έκανε γνωστό πως ξεκινούν οι εξετάσεις δικηγόρων και λογιστών – φοροτεχνικών για την απονομή των συντάξεων.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ έκανε γνωστό πως ξεκινούν οι εξετάσεις δικηγόρων και λογιστών – φοροτεχνικών για την απονομή των συντάξεων.

Οι αναβληθείσες, λόγω τεχνικών προβλημάτων του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), εξετάσεις του πρώτου κύκλου πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12.00, μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr. Η διαδικασία ταυτοποίησης θα ξεκινήσει στις 11:00 πμ και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας e–Presence. Επιπλέον, δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια για όσους λογιστές-φοροτεχνικούς και δικηγόρους έχουν δηλώσει εξαίρεση από τις εξετάσεις. ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Στους 1.200 από 180 οι δικηγόροι και λογιστές για την πιστοποίηση στην απονομή των συντάξεων

Ξεκινά από τις 23 Αυγούστου ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών από τον e-ΕΦΚΑ με στόχο, έπειτα από την επιτυχή πιστοποίηση τους, να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής και να συμβάλλουν στη ταχύτερη έκδοση συντάξεων.

Αυξάνεται ο αριθμός από 180 σε 1.200

Με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο πιστοποίησης αυξάνονται από 180 σε 1200, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών για να ενταχθούν στο Ειδικό Μητρώο Πιστοποιημένων Επαγγελματιών του e-ΕΦΚΑ ξεπέρασαν τις 3.600. Σημειώνεται πως για την εκπαίδευση-πιστοποίηση τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τόσο ασύγχρονα μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle) στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments