Video

Ολλανδία: Φυτό με σχήμα πέους άνθισε για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια

Ολλανδία: Φυτό με σχήμα πέους άνθισε για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια
Ολλανδία: Το παράξενο φυτό είναι ενδημικό στο νησί της Ιάβας στην Ινδονησία, είναι πολύ δύσκολο να ανθίσει και αναδίδει μια πολύ έντονη μυρωδιά.

Ένα σπάνιο φυτό άνθισε στην Ολλανδία, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον του κόσμου. Πρόκειται για ένα δέντρο σε σχήμα… πέους το οποίο έχει μυρωδιά «σάπιου ψαριού». Επιστημονικά ονομάζεται Amorphophallus decus-silvae και άνθησε στις 19 Οκτώβρη, στον βοτανικό κήπο «Leiden Hortus Botanicus» στο Λάιντεν της Ολλανδίας.

Το παράξενο φυτό είναι ενδημικό στο νησί της Ιάβας στην Ινδονησία και είναι πολύ δύσκολο να ανθίσει, ενώ κατά την περίοδο της ανθοφορίας τους αναδίδει μια πολύ έντονη μυρωδιά. Το συγκεκριμένο φυτό φυτεύτηκε πίσω στα 2015 από έναν Ολλανδό κηπουρό, με το εν λόγω δέντρο να δέχεται τις συνεχείς φροντίδες από εθελοντές για τα τελευταία 6 χρόνια, προτού επιτέλους ανθήσει.

Ολλανδία: Τι αναφέρει ο διευθυντής του βοτανικού κήπου

Σύμφωνα με τον διευθυντή του βοτανικού κήπου του Πανεπιστημίου του Λάιντεν, Ρότζιερ φαν Φουγκτ, είναι η τρίτη φορά που ένα τέτοιο φυτό ανθίζει στην Ευρώπη και η πρώτη στο  συγκεκριμένο κήπο πριν από 24 χρόνια. Το συγκεκριμένο μετέφερε στο Λάιντεν ο εθελοντής Ρούντμερ Πόστμα, που το φρόντισε μέχρι που άρχισε να μπουμπουκιάζει.

Όπως εξηγεί ο Ρόγκιερ φαν Φουγκτ, το επιστημονικό όνομα του πεό-δεντρου σημαίνει «ασχημάτιστο πέος». «Αλλά με τη βοήθεια λίγης φαντασίας, πραγματικά μπορείτε να διακρίνετε ένα πέος στο φυτό. Πρόκειται για την ακρίβεια ένας μακρύς στήμονας» εξήγησε ο Φουγκτ, μιλώντας στο ολλανδικό πρακτορείο Omroep West.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι επισκεφτούν τον κήπο για να δουν το παράξενο φυτό θα έλθουν αντιμέτωποι με μια πολύ έντονη μυρωδιά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κήπου, η οσμή μοιάζει με μια «αμφιβόλου υγιεινής ψαραγορά». Να τονίσουμε ότι το φυτό-πέος συγγενεύει με το Amorphophallus titanium, ευρέως γνωστό ως το λουλούδι-πτώμα, που ονομάζεται έτσι από την άσχημη μυρωδιά που αναδίδει και θυμίζει έντονα την οσμή σάρκας σε αποσύνθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments