Ελλάδα

Τζανάκης: Να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά τα κρούσματα

Τζανάκης: Να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά τα κρούσματα
Τζανάκης: «Αυτό που κάνουμε τώρα έπρεπε να το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν», τόνισε ο καθηγητής.

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για την αλματώδη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Εξήγησε ότι οφείλεται στο ρεκόρ επιτήρησης με πάνω από 400.000 διαγνωστικά τεστ που αποκαλύπτουν τους ασυμπτωματικούς και τους ολιγοσυμπτωματικούς που δεν θα εντοπίζονταν εάν γίνονταν λιγότερα τεστ.

«Αυτό που κάνουμε τώρα έπρεπε να το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν», τόνισε ο καθηγητής.

Δεν απέκλεισε να αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα λέγοντας χαρακτηριστικά «να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά». Σημείωσε επίσης ότι έχει σημασία να δούμε τι ποσοστό των κρουσμάτων μετατρέπονται σε νοσηλείες.

Έκρουσε καμπανάκι για περιοχές χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό φέρνοντας ως παράδειγμα τη Λάρισα αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα όπου οι γύρω νομοί πιέζουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.

Καπραβέλος για νοσοκομείο Παπανικολάου: 7 στους 10 πεθαίνουν

Από την πλευρά του ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός θα τους δημιουργήσει προβλήματα και πηγαίνουν στο νοσοκομείο πάρα πολύ αργά ακόμη και μετά από 3 εβδομάδες από τη νόσηση.

Στο 70% έχει φτάσει η θνητότητα στις εντατικές του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτές είναι ανεμβολίαστοι, δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους ανεμβολίαστους, είναι μπετόν, είναι παγόβουνο.

«Είναι μια μικρή εικόνα από ένα νοσοκομείο τεράστιο που δίνει μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή για να κρατήσει όρθιο ένα σύστημα υγείας», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments