Διεθνή

Βέμπερ: Ο Λουκασένκο θα εκβιάσει την ΕΕ όπως προσπάθησε ο Ερντογάν μέσω της Ελλάδας

Βέμπερ: Ο Λουκασένκο θα εκβιάσει την ΕΕ όπως προσπάθησε ο Ερντογάν μέσω της Ελλάδας
Βέμπερ: Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προειδοποιεί σε ανάρτησή του στο twitter για χρήση «τακτικών του Ερντογάν» από το καθεστώς Λουκασένκο.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο θα εκβιάσει την ΕΕ, όπως προσπάθησε στο παρελθόν ο Ερντογάν μέσω της Ελλάδας. Προτείνει μάλιστα να στηριχθούν οι «χώρες πρώτης γραμμής» στο μεταναστευτικό ζήτημα, προσθέτοντας πως πρέπει να επεκταθεί η λίστα των κυρώσεων που αφορούν στη Λευκορωσία.

Βέμπερ: Ο Λουκασένκο αντιγράφει τον Ερντογάν

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημειώνει:

«Χωρίς ισχυρά εξωτερικά σύνορα ο Λουκασένκο θα εκβιάσει την Ευρώπη όπως ακριβώς προσπάθησε ο Ερντογάν μέσω της Ελλάδας. Θα πρέπει να επεκτείνουμε αμέσως τη λίστα κυρώσεων στη Λευκορωσία, ώστε να συμπεριλάβουμε εταιρείες/άτομα που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρήσεις παράνομης εμπορίας και να υποστηρίξουμε τις χώρες της πρώτης γραμμής με όποιον τρόπο μπορούμε».

Χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας και Λιθουανίας με Λευκορωσία

Σκηνές που παραπέμπουν στα όσα διαδραματίστηκαν στον Έβρο πέρυσι, με πρωταγωνίστρια την Τουρκία, διαδραματίζονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στη βόρεια Ευρώπη. Εκεί, δηλαδή, όπου χιλιάδες πρόσφυγες, προερχόμενοι σε μεγάλο ποσοστό από τη Συρία και το Ιράκ, επιχειρούν να περάσουν στο έδαφος της ΕΕ, διαμέσου των συνόρων Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λιθουανία. ΝΑΤΟ

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, όπως επίσης και η ίδια η ΕΕ, κατηγορούν ευθέως το καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως «όπλο» στη διαμάχη του με την ΕΕ – και πιο συγκεκριμένα, ως αντίποινα κατά των Βρυξελλών, για τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments