Τεχνολογία

Έλον Μασκ: Έχασε 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο ημέρες με τη βουτιά των μετοχών της Tesla

Έλον Μασκ: Έχασε 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο ημέρες με τη βουτιά των μετοχών της Tesla
Έλον Μασκ: Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που δέχθηκε ποτέ δισεκατομμυριούχος στην ιστορία του σχετικού δείκτη του Bloomberg.

O Έλον Μασκ έχασε 50 δις. δολάρια το τελευταίο διήμερο καθώς οι μετοχές της Tesla έκαναν βουτιά για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc. είδε τις μετοχές της να καταποντίζονται μετά το ερώτημα που έθεσε το Σαββατοκύριακο στους ακολούθους του στο Twitter για το κατά πόσον θα πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία, ενώ ακολούθησε η είδηση ότι ο αδελφός του, Κίμπαλ, πούλησε μετοχές λίγο πριν τη δημοσκόπηση του Μασκ. Και το αποκορύφωμα ήταν η είδηση το πρωί της Τρίτης ότι ο επενδυτής Μάικλ Μπέρι εκτιμά πώς ο Μασκ μπορεί να θέλει να πουλήσει τις μετοχές του για να καλύψει τα προσωπικά του χρέη. Έλον Μασκ

Έτσι η περιουσία του Έλον Μασκ συρρικνώθηκε κατά 50 δισ. δολάρια στο μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε ποτέ δισεκατομμυριούχος στην ιστορία του σχετικού δείκτη του Bloomberg μετά τις απώλειες των 36 δις. δολαρίων που κατέγραψε η περιουσία του Τζεφ Μπέζος μετά το διαζύγιό του από τη Μακένζι Σκοτ το 2019.

Το χάσμα που χωρίζει πλέον τον Μασκ από τον Μπέζος περιορίστηκε στα 83 δις. δολάρια. O ιδρυτής της Tesla και της Space X πέρασε τον ιδρυτή της Amazon στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021 και ξανά τον Οκτώβριο και η διαφορά τους έφθασε ακόμη και τα 143 δις. δολάρια – ποσό μεγαλύτερο κι από την περιουσία του τέταρτου πιο εύπορου ανθρώπου στον κόσμο, του Μπιλ Γκέιτς. Η περιουσία του Μασκ πάντως, παραμένει δυσθεώρητη, αφού από τις αρχές της χρονιάς έχει αυξηθεί κατά 70 δις. δολάρια χάρη στα κέρδη της Tesla και τη μεγαλύτερη αποτίμηση της αξίας της SpaceX.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments