Οικονομία

Σκρέκας: Νέα αύξηση επιδοτήσεων στην ενέργεια αν χρειαστεί

Σκρέκας: Νέα αύξηση επιδοτήσεων στην ενέργεια αν χρειαστεί
Σκρέκας: Για το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στις επιδοτήσεις στην ενέργεια και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Για το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στις επιδοτήσεις στην ενέργεια και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

«Η κυβέρνηση αξιολογεί σε μηνιαία βάση τις συνέπειες της κρίσης στους καταναλωτές, είμαστε η μόνη χώρα που το κάνουμε αυτό, έχει ανακοινώσει σειρά από μέτρα μέχρι τέλος του χρόνου, τα αξιολογούμε κάθε μήνα, και θα προχωρήσουμε σε νέα αύξηση επιδότησης αν χρειάζεται» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως «Από τη νέα χρονιά θα δούμε πως θα κυμανθούν οι διεθνείς τιμές ενέργειας, εφόσον χρειαστεί θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε» πρόσθεσε.

Εξετάζεται μόνιμος μηχανισμός επιδοτήσεων

«Έχει τετραπλασιαστεί, σχεδόν πενταπλασιαστεί, η τιμή του φυσικού αερίου στις αγορές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είχαμε ανακοινώσει με τον υπουργό Οικονομικών και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης από τα 80 εκατ. ευρώ στα 170 εκατ. ευρώ και από πέρυσι είναι δικαιούχοι και οι καταναλωτές φυσικού αερίου. Περά από αυτό, έχουμε ανακοινώσει ότι θα έχουμε οριζόντια έκπτωση τουλάχιστον 15% σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αεριού» τόνισε ο κ. Σκρέκας.  

Ανακοινώθηκαν και νέα μέτρα επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων όπως στα 39 ευρώ το μήνα για όλα τα νοικοκυριά, της επιδότησης για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, από 18 ευρώ τον Οκτώβριο. Η επιδότηση στις 300 πρώτες κιλοβατώρες ανέρχεται σε 45 ευρώ το μήνα για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Για το φυσικό αέριο, εκτός από τα 80 έως 170 εκατ. ευρώ που δόθηκε έκπτωση, μαζί με το 15% της οριζόντιας έκπτωσης για όλους, αναστέλλεται η χρέωση των τελών δικτύου για κάθε νοικοκυριό, που σημαίνει μείωση στους λογαριασμούς από 20 έως 40 ευρώ. Παράλληλα, ενισχύεται το ταμείο για την ενέργεια από τα 150 στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ αναστέλλεται η πληρωμή χρεώσεων για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments