Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Το ΑΕΠ θα αυξηθεί πάνω από 6.1% το 2021

Χρήστος Σταϊκούρας: Το ΑΕΠ θα αυξηθεί πάνω από 6.1%  το 2021
Χρήστος Σταϊκούρας: Πάνω από το 6.1% θα αυξηθεί φέτος το ΑΕΠ και αυτό θα καταγραφεί στο κείμενο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. 

Πάνω από το 6.1% θα αυξηθεί φέτος το ΑΕΠ και αυτό θα καταγραφεί στο κείμενο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και σε δύο σημαντικές αβεβαιότητες. Αυτές είναι στο υγειονομικό πεδίο και στην ενεργειακή κρίση.

Τι ανέφερε για τον πληθωρισμό

Σχετικά με τον πληθωρισμό σημείωσε πως το πιθανότερο είναι να υπάρξει ανοδική τάση και το επόμενο δίμηνο και «πιθανόν να περάσουμε και το 4%». Απέδωσε τα φαινόμενα των ανατιμήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη μεγάλη ζήτηση λόγω της ανάκαμψης των οικονομιών που δεν μπορεί να καλυφθεί από την προσφορά, δηλώνοντας ότι «δεν περιμέναμε (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) τόσο μεγάλη έξαρση στην ενέργεια».

Χρήστος Σταϊκούρας

Για το αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα

Για τον αν θα υπάρξει μέρισμα στους αδύναμους πολίτες από τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, ο υπουργός απαρίθμησε τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία (αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος νοικοκυριών, σημαντική συρρίκνωση της φτώχειας, αύξηση καταθέσεων, μείωση ανεργίας κ.ά.) και τις μειώσεις των φόρων και τα μέτρα στήριξης- απάντησε πως «αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να καλλιεργήσω κάποια πρόσθετη προσδοκία, διότι δεν γνωρίζουμε την ένταση της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης».

Ισχυρή ανάπτυξη το 2022

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για ισχυρή ανάπτυξη το 2022 και τα επόμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι «υφίστανται με ασφάλεια οι προϋποθέσεις για πρόσθετη αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο έτος», με βάση και την εισήγηση που θα γίνει από το υπουργείο Εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments