Video

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός διέκοψε την ενημέρωση για την Covid για να βάλει για ύπνο την κόρη της

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός διέκοψε την ενημέρωση για την Covid για να βάλει για ύπνο την κόρη της
Νέα Ζηλανδία: Η Γιασίντα Άρντεν έγινε για ακόμα μια φορά viral λόγω απόσπασής προσοχής κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.

Η Γιασίντα Άρντεν κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής στην οποία εξηγούσε την αλλαγή των κανόνων για τα μέτρα του κορωνοϊού στη Νέα Ζηλανδία, είδε την κόρη της να μην βρίσκεται στο κρεβάτι της και διέκοψε την ομιλία της για να βάλει για ύπνο τη Νιβ.

Η μικρή ακούγεται εκτός πλάνου να φωνάζει μαμά με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας να της απαντάει: «Έπρεπε να είσαι στο κρεβάτι σου γλυκιά μου. Πήγαινε στο κρεβάτι σου και θα έρθω να σε δω σε λίγο. Θα σε πάει στο κρεβάτι σου η Νάνι».

Δείτε παρακάτω το viral βίντεο:

Στη συνέχεια γυρίζει ξανά στο πλάνο της και αφού με χαμόγελο ζητάει συγγνώμη από τους τηλεθεατές, λέγοντας ότι ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια ύπνου επιστρέφει στην ζωντανή ροή του προγράμματος.

Λίγα λόγια για την Γιασίντα Άρντεν

Τον Οκτώβριο του 2017,  έγινε, στα 37 της, η νεότερη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας από το 1856.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου το 1980 σε οικογένεια Μορμόνων και μεγάλωσε στη Murupara, μια φτωχή πόλη για την οποία συχνά μιλάει σε συνεντεύξεις της.

Η είσοδος στο Κοινοβούλιο

Το 2008, η Γιασίντα Άρντεν επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το Εργατικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές στην αυτοδιοικούμενη περιοχή Waikato. Το Κόμμα της δεν κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές, όμως η ίδια πήρε μια θέση στο Κοινοβούλιο και σε ηλικία 28 ετών έγινε το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το Μάρτιο του 2017 εξελέγη αντιπρόεδρος του κόμματος και δύο μήνες μετά, όταν ο πρόεδρος Andrew Little παραιτήθηκε, επιλέχθηκε να τον αντικαταστήσει. Έτσι, στα 37 της, έγινε η νέα αρχηγός της αντιπολίτευσης και η νεότερη ηγέτης στην ιστορία του Εργατικού Κόμματος.

Επί της προεδρίας της, η δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος ανέβηκε στα ύψη: ένα μήνα πριν από τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις του έδιναν την πρωτιά στην πρόθεση ψήφου. Η Γιασίντα Άρντεν ξεκίνησε εκστρατείες για δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποποινικοποίηση της άμβλωσης και ένα πρόγραμμα φροντίδας για τα φτωχά παιδιά. Λαμπερή και πάντα χαμογελαστή, “έγραφε” εξαιρετικά στην τηλεόραση και πολύ σύντομα οι εφημερίδες της χώρας άρχισαν να αναφέρονται στην “jacindamania” και να τη συγκρίνουν σε δημοφιλία με τον Justin Trudeau στον Καναδά και τον Barack Obama στις ΗΠΑ.

Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε το 35,7% των ψήφων και, στις 19 Οκτωβρίου 2017, η Γιασίντα Άρντεν σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με άλλα δύο κόμματα. Έγινε η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας και η νεότερη από το 1856.

Νέα Ζηλανδία: Η διαχείριση της κρίσης

Καθόλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του Covid-19, η Γιασίντα Άρντεν φροντίζει να ενημερώνει τακτικά τους συμπολίτες της με ειλικρίνεια και χιούμορ κάνοντας ακόμα και Facebook live, ενώ μείωσε κατά 20% τον μισθό της ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συμπολίτες της που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού. Για να υπενθυμίσει τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης στη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα, έστειλε μέσω Instagram ένα μήνυμα στα παιδιά της χώρας εξηγώντας γιατί δεν θα μπορέσουν να κάνουν με τους φίλους τους το παραδοσιακό “κυνήγι” των πασχαλινών αυγών που αφήνει κάθε χρόνο το Λαγουδάκι του Πάσχα και προτείνοντας εναλλακτικές για να τηρήσουν το έθιμο όντας σε καραντίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments