Ελλάδα

Επιτροπή Εμβολιασμών: «Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να χορηγηθεί την ίδια μέρα με το εμβόλιο του covid»

Επιτροπή Εμβολιασμών: «Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να χορηγηθεί την ίδια μέρα με το εμβόλιο του covid»
Επιτροπή Εμβολιασμών: «Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να χορηγηθεί την ίδια μέρα με το εμβόλιο του covid, δεν υπάρχει λόγος για φόβο και ανησυχίες».

Ο Κορωνοϊός έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στο θέμα των εμβολίων. Η Εθνική  Επιτροπή Εμβολιασμών τοποθετήθηκε για την παραπλήροφόριση γύρω από το θέμα των εμβολίων καθώς και για το εμβόλιο της γρίπης.

Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών απαντά με έμμεσο τρόπο στις δηλώσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη για το χρονικό πλαίσιο που πρέπει να χορηγηθούν τα δύο εμβόλια.

Την εξέλιξη του Εμβολιαστικού Προγράμματος προς την αρνητική πλεύρα, εμποδίζουν οι μαιμού ειδικοί που παραπληροφορούν και τείνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση τους πολίτες, ξεκαθαρίζει η Επιτροπή.

Διευκρινίσεις για το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ των εμβολιασμών για τη γρίπη και τον κορωνοϊό, παρείχε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε εναρμόνιση με τις διεθνείς συστάσεις και με αφορμή τη διατύπωση ποικίλων απόψεων, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, στα social media.

Επιτροπή Εμβολιασμών

Στην ανακοίνωσή της τόνισε πως «με αφορμή την ανακοίνωση επιστημονικών προσωπικών απόψεων ιατρών σχετικά με το χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη, υπενθυμίζει τις οδηγίες της με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός» σύμφωνα με τις οποίες: «Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία – όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού».

Όχι άλλη παραπληροφόρηση

Οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις. Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορωνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του. Ο Κορωνοϊός δεν έχει αφήσει περιθώρια για ανεμβολίαστους.

Η υλοποίηση ενός προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα».

Την ίδια στιγμή στο λαϊκό νοσοκομείο πέθανε διασωληνωμένος με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ

Στο «κόκκινο» βρίσκονται πλέον και τα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Mega, η κατάσταση που επικρατούσε κατά την εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου, που έληξε στις 8 το πρωί, ήταν εφιαλτική.

Επιτροπή ΕμβολιασμώνΧαρακτηριστικό είναι ότι ένας ασθενής με κορωνοϊό που ήταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο πέθανε κατά τη διάρκεια της εφημερίας, χωρίς να προλάβει να μπει στην εντατική.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 40 άτομα, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια. Μάλιστα, στις κλινικές υπάρχουν 25 με 30 ράντσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments