Οικονομία

Υπουργείο Ανάπτυξης: Προσωρινοί πίνακες κατάταξης 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Αναπτυξιακό

Υπουργείο Ανάπτυξης: Προσωρινοί πίνακες κατάταξης 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Αναπτυξιακό
Υπουργείο Ανάπτυξης: Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι προσωρινοί πίνακες 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Αναπτυξιακό.
Υπουργείο Ανάπτυξης: Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι προσωρινοί πίνακες 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Αναπτυξιακό.

Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι προσωρινοί πίνακες 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Αναπτυξιακό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις», σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων που κατανεμήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων για το έτος 2021.

Ποιοι υπάγονται στα επενδυτικά σχέδια

  • Στον 7ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπάγονται 41 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 51.318.241,02 ευρώ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 67.100.590,91 ευρώ.

  • Στον 5ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπάγονται 119 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 251.210.348,64 ευρώ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής. ΕΣΠΑ

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά το κυριότερο, μεγάλη επιτυχία για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ότι στον τελευταίο κύκλο κατάρτισης των προσωρινών πινάκων του Αναπτυξιακού Νόμου καταφέραμε να συντμήσουμε το χρόνο αναμονής από τους 24 στους 3 μήνες. Με την ταχύτητα που θέλουμε να δώσουμε στις επενδύσεις θα συμβάλουμε καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη βοήθεια του κράτους προς τις επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν το όραμά τους». Γεωργιάδης για εξεταστική

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Παπαθανάση

«Με μεταρρυθμίσεις μειώνουμε όλο και περισσότερο τους χρόνους υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο. Με το νέο νομοσχέδιο για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που επισπεύδει τις διαδικασίες σε ολόκληρη την Επικράτεια και το νέο Αναπτυξιακό Νόμο «Ελλάδα – Ισχυρή Ανάπτυξη», στοχεύουμε στην αξιολόγηση όλων των επενδύσεων προς υπαγωγή εντός 70 ημερών. Συνεχίζουμε τη μάχη για τη μείωση της γραφειοκρατίας, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα και την αύξηση της απασχόλησης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments