Ειδήσεις

Λιμάνι της Πάτρας: «Νονοί» τραυμάτισαν τρεις μετανάστες με μαχαίρι

Λιμάνι της Πάτρας: «Νονοί» τραυμάτισαν τρεις μετανάστες με μαχαίρι
Λιμάνι της Πάτρας: «Νονοί» τραυμάτισαν τρεις μετανάστες με μαχαίρι και μεταλλικά γκλοπ επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν 1.000 ευρώ.

Στο Λιμάνι της Πάτρας εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, κύκλωμα αλλοδαπών «νονών» οι οποιοί τραυμάτιζαν μέχρι θανάτου μετανάστες. Πιο συγκεκριμένα, η συμμορία αλλοδαπών επιτέθηκαν εις  βάρος τριών μεταναστών, οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν «χαράτσι» για να τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο.

Τα θύματα είχαν πάει το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι, ελπίζοντας να καταφέρουν να χωθούν σε κάποιο από τα φορτηγά που θα μεταφερόντουσαν με πλοίο στην Ιταλία. Όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με μια ομάδα αλλοδαπών οι οποίοι λειτουργούν ως «νονοί» στο λιμάνι και τους ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού, με μαχαίρια και μεταλλικά γκλομπ και τους ζήτησαν 1.000 ευρώ για να τους επιτραπεί η είσοδος στο καράβι. Λιμάνι της Πάτρας

Όταν αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό, οι δράστες πυροβόλησαν τον έναν στο μηρό, μαχαίρωσαν τον δεύτερο στον γλουτό και γρονθοκόπησαν τον τρίτο. Στη συνέχεια, τους άρπαξαν 550 ευρώ και δυο κινητά και τράπηκαν σε φυγή. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ύστερα από τις έρευνες της αστυνομίας στο Λιμάνι της Πάτρας κατάφεραν οι άνδρες της ασφάλειας να συλλάβουν τους τρεις δράστες και στο κατάλυμα που χρησιμοποιούσε προσωρινά ο ένας βρήκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ένα ξύλινο ρόπαλο. Όμως, το πιστόλι δεν βρέθηκε και εκτιμάται ότι είχαν και άλλους αλλοδαπούς συνεργούς που δρούσαν σαν ομάδα.

Λιμάνι της Πάτρας

Στον τόπο του περιστατικού οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δυο κάλυκες και έναν αναπτήρα που εξετάζονται για δακτυλικά αποτυπώματα. Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στην Πάτρα έγιναν δέκα προσαγωγές ύστερα από αιματηρό επεισόδιο

Το βίαιο επεισόδιο έγινε επί της Ακτής Δυμαίων στη Πάτρα με δύο τραυματίες. Σύμφωνα με το pelop.gr οι δύο από τους δέκα ήταν τραυματίες και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν, που εντοπίστηκαν στις εγκαταστάσεις παλιού εργοστασίου και στην γύρω περιοχή.

Οι τραυματίες του αιματηρού επεισοδίου, έλαβαν εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Πάτρας. Στις αρχές υπέδειξαν τους ομοεθνείς τους, οι οποίοι συλλήφθηκαν. Τα αίτια της επίθεσης σχετίζονται με την επικράτηση των ομάδων που εμπλέκονται στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών στο λιμάνι και για το ποιες έχουν τον έλεγχο εντός και εκτός της λιμενικής ζώνης.

 Ο ένας τραυματίας φέρνει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον γλουτό και ο δεύτερος από όπλο στο πόδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments