Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Έστειλε επιστολή στους προμηθευτές ρεύματος για την επιδότηση των καταναλωτών

Κώστας Σκρέκας: Έστειλε επιστολή στους προμηθευτές ρεύματος για την επιδότηση των καταναλωτών
Κώστας Σκρέκας: Επιστολή στους προμηθευτές ρεύματος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την επιδότηση των καταναλωτών έστειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Επιστολή στους προμηθευτές ρεύματος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την επιδότηση των καταναλωτών έστειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ποσά της επιδότησης τα οποία αυξήθηκαν μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ποια τα ποσά της επιδότησης

Για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες το μήνα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 τον Οκτώβριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι πληρωμές προς τους προμηθευτές θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου ενώ ορισμένοι όπως η ΔΕΗ έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζουν στους λογαριασμούς διακριτά το ποσό της επιδότησης.

Τι άλλο περιλαμβάνεται στο πακέτο των αποφάσεων

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται

  • Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (στα 170 εκατ. ευρώ από 80 εκατ.) και την έκπτωση 15% για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
  • Για τις επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης) αναστέλλονται για 5 μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments