Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην ΕΡΤ η διεξαγωγή ντιμπέιτ με πέντε υποψηφίους χωρίς τον Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην ΕΡΤ η διεξαγωγή ντιμπέιτ με πέντε υποψηφίους χωρίς τον Παπανδρέου
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σύγκλιση για διεξαγωγή ντιμπέιτ με πέντε υποψηφίους χωρίς τον Παπανδρέου, ο οποίος προτείνει να γίνουν τρεις συζητήσεις μέσω ZOOM.

Σε θρίλερ μετατρέπεται η διεξαγωγή ντιμπέιτ για τις Εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Δημόσια τηλεόραση. Μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στη συνεννόηση των υποψηφίων αρχηγών στο Κίνημα Αλλαγής για το θέμα του ντιμπέιτ και την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ ότι δεν είναι εκείνη αρμόδια να αποφανθεί για το θέμα, καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία, οι διεκδικητές της ηγεσίας αναλαμβάνουν να βρουν λύση κατά μόνας.

Ουσιαστικά έχει επιτευχθεί σύγκλιση των πέντε υποψηφίων στο πλαίσιο όσων είχαν γίνει και στην εκλογή αρχηγού το 2017, αλλά επιμένει να προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο τηλεοπτικών αναμετρήσεων.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Επιστολές από 5 υποψήφιους

Το θέμα που ανακύπτει είναι εάν μπορεί να διοργανωθεί κεντρικό ντιμπέιτ από την ΕΡΤ με τη συμμετοχή μόνο των υπόλοιπων πέντε, καθώς η αρχική θέση της δημόσιας τηλεόρασης είναι ότι θέλει και τους έξι. Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνείται κατηγορηματικά να συμμετέχει σε ένα ντιμπέιτ με τους άλλους πέντε υποψήφιους.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Προκειμένου να πειστεί η ηγεσία της ΕΡΤ οι εκπρόσωποι των πέντε έχουν αρχίσει να στέλνουν επιστολές στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Βαγγέλης Τσόγκας ζήτησε από την ΕΡΤ να κάνει τη σχετική διαδικασία, όπως ακριβώς και το 2017.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπρόσωποι 5 υποψηφίων προέδρων συμφωνήσαμε στην επανάληψη της καθόλα αποδεκτής διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, με τη διεξαγωγή 2 δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α’ γύρου και ενός ενόψει του Β’ γύρου. Στο πλαίσιο αυτό, εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη, επικοινωνούμε ώστε να προχωρήσετε τις σχετικές διαδικασίες, δεδομένης και της βούλησης που ήδη έχετε εκφράσει. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΡΤ, ανταποκρινόμενη στον ρόλο και την ιστορική της παράδοση, θα συνδράμει στην οργάνωση και την παραγωγή των debates, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες». Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Επιστολές στέλνουν στο ίδιο πλαίσιο και οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων ενόψει τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Το θέμα είναι εάν θα πειστεί η ηγεσία της ΕΡΤ να διοργανώσει τελικά ντιμπέιτ, παρά την απουσία του κ. Παπανδρέου.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τρεις συζητήσεις μέσω Zoom προτείνει ο Παπανδρέου

Σημειωτέον ότι η Έφη Χαλάτση εκ μέρους του κ. Παπανδρέου πρότεινε να γίνουν τρεις συζητήσεις με zoom, ενώ απουσίαζε από την προχθεσινή συνεδρίαση, που υποτίθεται θα αποφάσισε μία κοινή στάση σε αυτό το θέμα. Πάντως εάν δεν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή ντιμπέιτ στην ΕΡΤ οι πέντε υποψήφιοι εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια, όπως τη συμμετοχή τους σε ανάλογες συζητήσεις σε ιδιωτικά κανάλια. Απ’ όλες τις πλευρές πλην του κ. Παπανδρέου, διαμηνύεται ότι θα εμφανιστούν όπου τους ζητηθεί για συζητήσεις τύπου ντιμπέιτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments