Πολιτική

Πλεύρης: «Αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους»

Πλεύρης: «Αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους»
Πλεύρης: «Αυτό που επιλέγει η κυβέρνηση στο θέμα της υποχρεωτικότητας είναι να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τόνισε πως αν δεν κατέβει ο αριθμός των κρουσμάτων ή αν δεν εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα κλιμάκωσης ειδικά και μόνο για τους ανεμβολίαστους. Ήδη η κυβέρνηση παίρνει μέτρα επιτάξεων για ιδιώτες ιατρούς.

«Αυτό που επιλέγει η κυβέρνηση στο θέμα της υποχρεωτικότητας είναι να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, τα οποία θα κλιμακωθούν αν χρειαστεί όχι τιμωρητικά, αλλά οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που παράγουν τις νοσηλείες και μάλιστα τις βαριές νοσηλείες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και πρέπει να προστατευτούν», επισήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Πλεύρης

Περιοριστικά μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους

«Είμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος αλλά η ειδοποιός διαφορά ότι έχουμε εμβολιασμένο κόσμο και πλήρη οικονομική και κοινωνική ζωή. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα υγείας πιέζεται από non covid και covid περιστατικά», είπε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης. Τόνισε δε ότι έχει πέσει η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς και μάλιστα όσοι έχουν επικουρικότητα στις συμβάσεις τους δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. επισήμανε.

Η ισορροπία ωστόσο θα πρέπει να γέρνει προς το όφελος της δημόσιας υγείας

«Καθημερινά βγαίνουν στοιχεία. Είναι εγκληματικό όποιος συμβουλεύει κάποιον να μην πάει να εμβολιαστεί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται κατά το 90% μέσα στις ΜΕΘ και είναι ανεμβολίαστοι ρισκάρουν τη ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχτηκε δε ότι «πράγματι και θα πεθάνουν και θα διασωληνωθούν και συμπατριώτες μας εμβολιασμένοι, αυτές είναι κατηγορίας κατά βάση μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα προβλήματα». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται στήριξη το σύστημα. «Το κόστος για τα covid περιστατικά έχει οριστεί – επειδή είναι ελαφριά περιστατικά- κοντά στα 180-200 ευρώ την ημέρα, επισήμανε. Πλεύρης

«Μία ημέρα νοσηλείας στη ΜΕΘ λόγω covid στον δημόσιο τομέα μπορεί να φτάσει από 800 ευρώ ως 2.000 και 3.000 ευρώ» είπε ο Θάνος Πλεύρης ενώ διευκρίνισε ότι «ακόμα και οι απλές νοσηλείες covid, 10 ημερών, ξεπερνούν τις 2.000 και 2.500 ευρώ».

Τέλος κατέληξε λέγοντας: «Θεωρώ αυτονόητο ότι από δω και πέρα οποιεσδήποτε προσλήψεις κάνει το Υπουργείο Υγείας θα είναι στο φάσμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού» όπως επισήμανε ενώ απαντώντας σε ερώτημα για τους εορτασμούς της 17 Νοέμβρη ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει η κανονική κοινωνική και οικονομική ζωή. Δεν θα υπάρχουν μέτρα οριζόντια που να απαγορεύουν αλλά θα υπάρχει τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments