Ελλάδα

Φωκίδα: Ζήτησε να του χαλάσει ένα χαρτονόμισμα αλλά του άρπαξε 700 ευρώ

Φωκίδα: Ζήτησε να του χαλάσει ένα χαρτονόμισμα αλλά του άρπαξε 700 ευρώ
Φωκίδα: Ο ηλικιωμένος άνδρας  στη Φωκίδα ειδοποίησε τους αστυνομικούς του τμήματος Ιτέας, οι οποίοι συνέλαβαν τελικά το δράστη.

Στη Φωκίδα συνελήφθη Έλληνας που προσπάθησε να ληστέψει 700 ευρώ από έναν ηλικιωμένο άνδρα με το πρόσχημα να του χαλάσει ένα χαρτονόμισμα. Ο δράστης απέσπασε την προσοχή από το ανυποψίαστο θύμα και, όσο εκείνος μετρούσε τα χαρτονομίσματα που θα του έδινε, του άρπαξε από το σπίτι του 700 ευρώ και έφυγε προς άγνωστο κατεύθυνση.

Ο ηλικιωμένος άνδρας  στη Φωκίδα ειδοποίησε τους αστυνομικούς του τμήματος Ιτέας, οι οποίοι ξεκίνησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να βρουν τον δράστη και να συλληφθεί.

Φωκίδα

Τα χρήματα επιστράφηκαν πίσω στον ηλικιωμένο

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα 700 ευρώ τα οποία επιστράφηκαν πίσω στον ηλικιωμένο κύριο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας κατηγορούμενος για κλοπή. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού του είχε ασκηθεί δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Εκβίαζαν για μεγάλα χρηματικά ποσά

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο αλλοδαπός άνδρας, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021, δανείστηκε τμηματικά και σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηματικά ποσά από τους τρείς προαναφερόμενους ημεδαπούς, καταβάλλοντας στη συνέχεια μηνιαίως χρήματα με τοκογλυφικούς όρους, καθώς δεχόταν απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα. Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών, υπεξαίρεσε εμπορεύματα από επιχείρηση του παθόντα, στο πλαίσιο “αποπληρωμής” της οφειλής του σ’ αυτόν.

Φωκίδα

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου, συνελήφθησαν διαδοχικά όλοι οι εμπλεκόμενοι, σε προκαθορισμένες συναντήσεις, κατά την παραλαβή συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών. Κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και σελίδα τετραδίου με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονταν ημερομηνίες και χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments