Διεθνή

Ολλανδία: Επεισόδια για την επιστροφή στο lockdown

Ολλανδία: Επεισόδια για την επιστροφή στο lockdown
Ολλανδία: Περίπου 200 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, διαδέχθηκαν την ανακοίνωση για την επαναφορά μερικού lockdown στην Ολλανδία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η ολλανδική αστυνομία ανέπτυξε το βράδυ της Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ένα θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού για να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών στη Χάγη που πετούσαν πέτρες και μολότοφ για να διαμαρτυρηθούν για την νέα επιβολή μερικού lockdown που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Εξάλλου, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Χάγη την περασμένη Κυριακή, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επαναφορά της χρήσης μάσκας σε ορισμένους δημόσιους χώρους.

Ολλανδία: Σε μερικό lockdown τριών εβδομάδων

Η Ολλανδία επιστρέφει σε μερικό lockdown από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου, αφού ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Η ολλανδική κυβέρνηση έδωσε εντολή τα εστιατόρια και τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα και απαγόρευσε την παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Τα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου την οποία έδωσαν ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιόνε.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται επίσης να περιορίσει την πρόσβαση στους χώρους εστίασης και αναψυχής μετά την περίοδο των τριών εβδομάδων μόνο στους εμβολιασμένους ή αποθεραπευμένους ασθενείς με Covid και στα πρόσωπα που παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Επιπλέον, η επίσημη άφιξη του Σιντερκλάας – του Ολλανδού Αη Βασίλη – που αναμενόταν το Σάββατο στην Ουτρέχτη ακυρώθηκε ήδη λόγω της αύξησης των μολύνσεων.

Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τις 16.000 για δεύτερη συνεχή μέρα.

Την Πέμπτη, η Ολλανδία ανακοίνωσε 16.364 νέα κρούσματα της Covid, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 12.997 κρουσμάτων τον Δεκέμβριο του 2020.

Η χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 2,2 εκατομμύρια κρούσματα και 18.612 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Τα νοσοκομεία προειδοποίησαν ότι δεν θα είναι σε θέση να περάσουν τον χειμώνα υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η κορύφωση της Covid καταγράφεται παρά το γεγονός ότι το 82% των Ολλανδών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Τα ανεμβολίαστα άτομα αποτελούν την πλειονότητα των περιστατικών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (69%) και των εισαγωγών στα νοσοκομεία (55%), αλλά και η μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, κυρίως στους ηλικιωμένους θεωρείται επίσης ένας λόγος.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού με την αναμνηστική δόση θα αρχίσει τον Δεκέμβριο.

Τα κρούσματα της Covid καταγράφουν αύξηση σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και η γειτονική Γερμανία σκοπεύει επίσης να εφαρμόσει νέα περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments