Οικονομία Άποψη

Τουρισμός: Η “βαριά βιομηχανία” της χώρας αναμένεται να κλείσει τη χρονιά κοντά στα 12 δισεκατομμύρια

Τουρισμός: Η “βαριά βιομηχανία” της χώρας αναμένεται να κλείσει τη χρονιά κοντά στα 12 δισεκατομμύρια
Τουρισμός: Ένα από τα “δυνατά χαρτιά” της χώρα μας αποδεικνύεται ο τουρισμός καθώς φέτος για το 2021 αναμένεται να “κλείσει’ τη χρονιά με έσοδα άνω των 12 δισεκατομμυρίων.

Ένα από τα “δυνατά χαρτιά” της χώρα μας αποδεικνύεται ο τουρισμός καθώς φέτος για το 2021 αναμένεται να “κλείσει’ τη χρονιά με έσοδα άνω των 12 δισεκατομμυρίων. Ο τουρισμός της χώρας παρά τη διετή υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αποδεικνύεται ένας κομβικός τομέας για το restart της ελληνικής οικονομίας.

Δια στόματος και του αρμόδιου υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εκτίμησε πως οι ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας το 2021 τείνουν να προσεγγίσουν τα 12 δισεκατομμύρια.

Τι είχε συμβεί το 2019 πριν από την πανδημία

Το 2019, τελευταίο έτος πριν από την πανδημία και χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από το εξωτερικό διαμορφώθηκαν στα 18,2 δισεκατομμύρια. Έτσι αν φθάσουν φέτος τα 12 δισεκατομμύρια, αυτό θα σημαίνει ανάκτηση περίπου του 66% της δραστηριότητας του 2019, όταν ο αρχικός στόχος για φέτος βρισκόταν πολύ χαμηλότερα, περίπου στο 40% του 2019.

Τουρισμός

Ποια τα στοιχεία για τον Ιανουάριο – Αύγουστο

Αύξηση των αφίξεων κατά 79,2% και των εισπράξεων κατά 135,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, οι οποίες αντιστοιχούν στο 50% των εισπράξεων ολόκληρου του 2019, ενώ τον Αύγουστο οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στο 75,8% εκείνων του Αυγούστου του 2019. Τον Σεπτέμβριο η πληρότητα στα ξενοδοχεία ξεπέρασε το 65% σε όλη τη χώρα, τον Οκτώβριο υπήρξε σημαντική κινητικότητα και στους ορεινούς μας προορισμούς, με έντονη δραστηριότητα και από τον εσωτερικό μας τουρισμό, ενώ και τον Νοέμβριο που διανύουμε υπάρχει ακόμα κινητικότητα σε αρκετές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και ανακάμπτει σταδιακά το city break.

Στήριξη και από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Δράσεις που στοχεύουν να αναβαθμίσουν – άμεσα και έμμεσα – το τουριστικό προϊόν της χώρας περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» με σκοπό την αύξηση των εσόδων αλλά και την προώθηση εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού. Τουρισμός

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

  • Τουριστική ανάπτυξη
  • Αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού
  • Παρεμβάσεις αναβάθμισης περιφερειακών λιμένων
  • Παρεμβάσεις αναβάθμισης σε περιφερειακά αεροδρόμια
  • Πολιτιστικές και Φυσικές διαδρομές
  • Δημιουργία Πολιτιστικών διαδρομών
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΤ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments