Διεθνή

CDC: Τέλος στα ταξίδια των Αμερικανών σε αυτά τα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

CDC: Τέλος στα ταξίδια των Αμερικανών σε αυτά τα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη
CDC: Οι Αμερικανοί προχώρησαν στην ενημέρωση της ταξιδιωτικής λίστας βλέποντας πως η Ευρώπη μπαίνει ξανά στο μάτι του κυκλώνα του ιού.

Βλέποντας ότι η Ευρώπη πλέον γίνεται για ακόμη μία φορά το κέντρο της πανδημίας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) προχώρησαν σε αλλαγές της ταξιδιωτική λίστας. Οι ΗΠΑ, αν και δεν τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο κινδύνου όλα τα κράτη της ηπείρου, αυτή την εβδομάδα πρόσθεσαν τέσσερα ακόμη στη λίστα των απαγορευμένων προορισμών του CDC. Ήταν και οι μοναδικές χώρες που προστέθηκαν από όλο τον πλανήτη.

Πιο συγκκεριμένα, το CDC επέκτεινε τη λίστα των προορισμών επιπέδου 4 για να προσθέσει την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία και το Γκέρνσεϊ, μια κτήση του βρετανικού Στέμματος. Συνολικά, το CDC αποτρέπει τους Αμερικανούς από το να ταξιδέψουν σε 11 ευρωπαϊκές χώρες. Το επίπεδο κινδύνου 4 ορίζεται όταν μια χώρα καταγράφει περισσότερα από 500 νέα κρούσματα ανά 28 ημέρες ανά 100.000 άτομα.

Το CDC αξιολογεί αυτή την κατάσταση ως «πολύ υψηλού» ρίσκου και προτρέπει τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τα εκεί. Αυτή τη στιγμή, 81 χώρες βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο, ενώ αν συμπεριλαμβάνονταν και οι ΗΠΑ στην καταμέτρηση, θα ήταν 82.

Η θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα έχει κατηγοριοποιηθεί επίσης στο «επίπεδο 4» εδώ και καιρό Σύμφωνα με το CDC, ο χαρακτηρισμός κινδύνου “Επίπεδο 4: Covid-19 Πολύ υψηλό” σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε αυτές τις χώρες, αλλά και όσοι πρέπει να ταξιδέψουν θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν πλήρως.

Στην κυρίαρχη καθοδήγησή του, το CDC συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν όλα τα διεθνή ταξίδια έως ότου εμβολιαστούν πλήρως. “Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν και να μεταδώσουν τον Covid-19. Ωστόσο, τα διεθνή ταξίδια ενέχουν πρόσθετους κινδύνους και ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν και, ενδεχομένως, να συντελέσουν στην εξάπλωση ορισμένων μεταλλάξεων του Covid-19”, αναφέρει το Κέντρο.

Οι προορισμοί που εμπίπτουν στην κατηγορία “πολύ υψηλού” κινδύνου είχαν περισσότερες από 500 περιπτώσεις μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, τις τελευταίες 28 ημέρες, σύμφωνα με τις παραμέτρους του CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments