Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων

ΟΑΕΔ πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων
ΟΑΕΔ πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας: Παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 21 Νοεμβρίου, έδωσε ο ΟΑΕΔ, στην προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του Οργανισμού.

Παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 21 Νοεμβρίου, έδωσε ο ΟΑΕΔ, στην προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του Οργανισμού. Διαπιστώθηκε ότι, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου που αφορούσαν το τρέχον σχολικό έτος (2021-2022),  υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες των Π.ΕΠΑΣ.

Οι Πειραματικές Σχολές θα λειτουργήσουν σε επτά πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). ΟΑΕΔ

Οι σχολές θα εφαρμόσουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος θα υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 21,78 € για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο για δύο έτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments