Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Άλλη μια εφιαλτική εφημερία στο ΑΧΕΠΑ με δεκάδες εισαγωγές

Θεσσαλονίκη: Άλλη μια εφιαλτική εφημερία στο ΑΧΕΠΑ με δεκάδες εισαγωγές
Θεσσαλονίκη: Εξαιρετικά δύσκολη και η εφημερία στο Παπαγεωργίου.

Δραματική ήταν και η τελευταία εφημερία στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί. Όπως αναφέρει το GRtimes, στη διάρκεια της έγιναν 40 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού, εξετάζονται και 12 ύποπτα περιστατικά, ενώ οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Η κατάσταση είναι αν όχι χειρότερη, ίδια με τον περσινό Νοέμβριο και Δεκέμβριο δήλωσε το μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή, προσθέτοντας πως το προσωπικό έχει πλέον εξαντληθεί.

Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε, πώς την ίδια στιγμή το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει μειωθεί κατά 1938 άτομα, ενώ άλλα 750 άτομα από το οικονομικό προσωπικό των νοσοκομείων έχει τεθεί σε αναστολή.

Η ίδια είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχθεί όχι μόνο ιατρικό προσωπικό αλλά και οι υποδομές των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

Η κυρία Μπακιρλή απεύθυνε κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση για την υγεία που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα από τα εργατικά σωματεία.

Εξαιρετικά δύσκολη και η εφημερία στο Παπαγεωργίου

Τη σκυτάλη των εφημεριών στη Θεσσαλονίκη πήρε σήμερα το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ξεκινώντας με ανησυχητική πληρότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 19 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και κατά πληροφορίες υπάρχουν ελάχιστοι διαθέσιμοι αναπνευστήρες, ενώ μέχρι το τέλος της εφημερίας θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενο, πώς θα υπάρξουν και διασωληνωμένοι εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments