Πως Να

Ουλίτιδα: Πως να φτιάξεις σπιτικό στοματικό διάλυμα

Ουλίτιδα: Πως να φτιάξεις σπιτικό στοματικό διάλυμα
Ουλίτιδα: Τα ούλα ερεθίζονται και πρήζονται λόγω της συσσώρευσης πλάκας ή τρυγίας.

Αν τα ούλα σου ματώνουν όταν πλένεις τα δόντια σου ή χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα ή είναι κόκκινα και πρησμένα, ίσως έχεις ουλίτιδα. Τα ούλα ερεθίζονται και πρήζονται λόγω της συσσώρευσης πλάκας ή τρυγίας. Όπως αναφέρει το bestofyou.gr υπάρχει μια απλή θεραπεία να διώξεις τα βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα.

Ουλίτιδα: Η συνταγή για σπιτικό στοματικό διάλυμα

Θα χρειαστείς:

  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο, μέντα ή δεντρολίβανο ή ένα μείγμα αυτών των τριών
  • 1 κγ βάμμα μύρου (στα ομοιοπαθητικά φαρμακεία)
Ουλίτιδα

Οδηγίες

  • Φτιάξε ένα αφέψημα ρίχνοντας δύο φλιτζάνια βραστό νερό σε δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δυόσμο, μέντα ή δεντρολίβανο.
  • Σκέπασέ το και άφησέ το όλη νύχτα.
  • Σούρωσέ το και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού βάμμα μύρου (φυσικό συντηρητικό).
  • Φύλαξέ το σε γυάλινο μπουκάλι και ανακίνησε καλά πριν από κάθε χρήση.
  • Αν χρησιμοποιείς περίπου δύο κουταλιές της σούπας δύο φορές τη μέρα, το στοματικό διάλυμα θα σου κρατήσει περίπου μία βδομάδα.

Ουλίτιδα: Τι λέει η επιστήμη για τα φυσικά στοματικά διαλύματα

Σε μελέτη που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης διαπιστώθηκε ότι τα φυτικά στοματικά διαλύματα και οι φυτικές οδοντόκρεμες σκοτώνουν περισσότερα μικρόβια από τα συμβατικά προϊόντα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα συνταγογραφούμενα προϊόντα στοματικής υγιεινής. Αυτό γιατί:

Ουλίτιδα

Μία από τις πιο ισχυρές μεθόδους στοματικής υγιεινής που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα άτομο είναι οι οδοντόκρεμες που περιέχουν φθόριο και έχουν υψηλή κλινική αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, η χρήση χημικών ουσιών που περιέχουν φθόριο μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην εντερική και στοματική χλωρίδα και ακόμη και οδοντική χρώση και καρκίνο του στόματος. Άλλα αντιμικροβιακά μέσα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία και την πρόληψη στοματικών νόσων, όπως η χλωρεξιδίνη, οι φθοριούχες αμίνες, το χλωριούχο κετυλοπυριδίνιο και προϊόντα που περιέχουν τέτοιες χημικές ουσίες, έχουν τοξικές επιδράσεις και προκαλούν λεκέδες στα δόντια.

Η αιθανόλη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως σε στοματικά διαλύματα, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του στόματος. Πολλά βακτήρια αναπτύσσουν αντοχή σε χημικές ουσίες, όπως τα αντιβιοτικά και τα αντιικά που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από μικροοργανισμούς. Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές συνεχίζουν την αναζήτησή τους για εναλλακτικά προϊόντα αντί των συνθετικών χημικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments