Οικονομία

Διυπουργική επιτροπή: Νέα στρατηγική επένδυση “μαμούθ” 83 εκατομμυρίων

Διυπουργική επιτροπή: Νέα στρατηγική επένδυση “μαμούθ” 83 εκατομμυρίων
Διυπουργική επιτροπή: Νέα στρατηγική επένδυση “μαμούθ” ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή συνολικού προϋπολογισμού 83 εκατομμυρίων.

Νέα στρατηγική επένδυση “μαμούθ” ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή συνολικού προϋπολογισμού 83 εκατομμυρίων. Το επενδυτικό σχέδιο με τίτλο  «Εξατομικευμένες Κυτταρικές & Γονιδιακές Θεραπείες δίπλα στον Έλληνα Ασθενή (POCare Model)» αναμένεται να δημιουργήσει μεταξύ άλλων 173 νέες θέσεις εργασίας έως το έκτο έτος και συνολικά 512 μέχρι και το τελευταίο έτος αυτής, το 2040.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Περιλαμβάνει την αγορά και μεταφορά των υφιστάμενων τεχνολογιών στην Theracell και την περαιτέρω ανάπτυξή τους, ώστε να εφαρμοστεί με επιτυχία τόσο στις υφιστάμενες θεραπείες, όσο και σε μελλοντικές. Παράλληλα, την εγκατάσταση κεντρικής μονάδας παραγωγής και ερευνητικών εργαστηρίων στην Κόρινθο, από την οποία θα πραγματοποιείται ο γενικός συντονισμός όλων των ΟΜPULs ανά την επικράτεια, καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη μελλοντικών θεραπειών για παθήσεις οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν επιτυχώς (εργαστήριο R&D).

Ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργoύ Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, του γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη, του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου και του γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments