Διεθνή

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια συμπτώματα εμφανίζουν οι ασθενείς

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια συμπτώματα εμφανίζουν οι ασθενείς
Μετάλλαξη Όμικρον: Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον με τη μια χώρα μετά την άλλη να ανακοινώνει περιοριστικά μέτρα.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον με τη μια χώρα μετά την άλλη να ανακοινώνει περιοριστικά μέτρα.

Ποια συμπτώματα εμφανίζουν οι ασθενείς

Μια Νοτιοαφρικανή γιατρός, υπεύθυνη για τη θεραπεία περίπου 30 ασθενών που φέρουν τη νέα παραλλαγή, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, έχει παρατηρήσει ανάρρωση των ασθενών χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

Από όσους κόλλησαν, κανείς δεν έχει χάσει την όσφρηση ή την γεύση του και κάποιοι έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους.

Τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν 1 – 2 ημέρες και είναι κυρίως κούραση και μυαλγίες και κάποιες φορές συνοδεύονται από βήχα.

Δεν έχει σχέση με τη ΔΕΛΤΑ

“Δεν λέω ότι δεν θα είναι μια σοβαρή νόσος”, αλλά “προς το παρόν, ακόμη και οι ασθενείς που είδαμε και δεν ήταν εμβολιασμένοι είχαν ήπια συμπτώματα”, επισημαίνει.

“Είμαι πεπεισμένη ότι πολύς κόσμος στην Ευρώπη έχει μολυνθεί με αυτή την παραλλαγή, αλλά η συγκεκριμένη (παραλλαγή) εντοπίστηκε μόλις πρόσφατα γιατί δεν παρουσίαζε τα συμπτώματα της Δέλτα”.

13 κρούσματα στην Ολλανδία από τις πτήσεις από Νότια Αφρική

Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας και της Αυστραλίας ανακοίνωσαν επίσημα ότι εντοπίστηκαν 13 κρούσματα της Παραλλαγή Όμικρον από επιβάτες πτήσεων που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ από τη Νότια Αφρική.

Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα και να αποκαλυφθούν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το Reuters. Παραλλαγή Όμικρον

Το Ισραήλ κλείνει εντελώς τα σύνορά στους ξένους

Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο για 14 ημέρες στην επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 ανακοινώθηκε χθες Σάββατο, δια στόματος του πρωθυπουργού του, Ναφτάλι Μπένετ.

Ο κ. Μπένετ διεμήνυσε ότι θα επανενεργοποιηθεί η αξιοποίηση τεχνολογίας παρακολούθησης της κίνησης των προσώπων μέσω των κινητών τηλεφώνων τους –συνήθης πρακτική για αντιτρομοκρατικούς σκοπούς της Σιν Μπετ– για τον ίδιο λόγο.

Το Ισραήλ έγινε έτσι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα κλείσει εντελώς τα σύνορά της εξαιτίας της Όμικρον, η οποία ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική και χαρακτηρίστηκε «ανησυχητική παραλλαγή» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments