Διεθνή

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στην Αυστραλία

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στην Αυστραλία
Μετάλλαξη Όμικρον: Σύμφωνα με το AFP, πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας, μετά και τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Σύμφωνα με το AFP, πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην ανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν τεστ τα οποία επιβεβαίωσαν την παρουσία του νέου αυτού στελέχους σε δύο ταξιδιώτες που έφτασαν χθες Σάββατο στο Σίδνεϊ.

Βρέθηκαν θετικοί στην Covid 19 κατά την άφιξή τους στο Σίδνεϊ, γεγονός που ώθησε τις αρχές να εξετάσουν αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, το οποίο εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.
«Τα δύο θετικά κρούσματα, που ήταν ασυμπτωματικά, βρίσκονται σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια. Τα δύο αυτά άτομα ήταν ανοσοποιημένα πλήρως κατά της Covid 19, πρόσθεσε το υπουργείο της αυστραλιανής πολιτείας.

Συνολικά 12 ταξιδιώτες από το νότιο τμήμα της Αφρικής που έφτασαν στην Αυστραλία με την ίδια πτήση έχουν επίσης τεθεί σε καραντίνα, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν θετικοί στην Covid 19.

Οι περίπου 260 επιβαίνοντες στην πτήση – επιβάτες και μέλη του πληρώματος – κλήθηκαν να παραμείνουν σε καραντίνα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι προβλέπεται στην Ελλάδα για τους επιβάτες από τις 9 χώρες της Νότιας Αφρικής

-Οι επιβάτες που η πτήση τους έχει ξεκινήσει από Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι απαγορεύεται να εισέρχονται στην Ελλάδα. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται μόνο Έλληνες επιβάτες και πολίτες άλλων κρατών που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

2) Να έχουν εξασφαλίσει άδεια από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

3) Όλοι οι ταξιδιώτες από τις εννέα χώρες της Αφρικής θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ (rapid test) κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

4) Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός, καραντίνα δέκα (10) ημερών, σε ορισμένο από τις αρμόδιες αρχές χώρο και επανέλεγχος των επιβατών με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

5) Οι εξαιρέσεις για τους συγκεκριμένους επιβάτες από τις εννέα χώρες της Αφρικής δεν απαλλάσσουν τους ταξιδιώτες από οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση εισόδου στην Ελλάδα που ήδη ισχύει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments