Διεθνή

Παραλλαγή Όμικρον: 13 κρούσματα στην Ολλανδία από τις πτήσεις από Νότια Αφρική

Παραλλαγή Όμικρον: 13 κρούσματα στην Ολλανδία από τις πτήσεις από Νότια Αφρική
Παραλλαγή Όμικρον: Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα από 13.

Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας και της Αυστραλίας ανακοίνωσαν επίσημα ότι εντοπίστηκαν 13 κρούσματα της Παραλλαγή Όμικρον από επιβάτες πτήσεων που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ από τη Νότια Αφρική.

Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα και να αποκαλυφθούν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το Reuters. Παραλλαγή Όμικρον

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο πτήσεις από την Νότια Αφρική που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, την Παρασκευή, πριν επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων, βρέθηκαν συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού.

Έχουν μπει καραντίνα σε ξενοδοχείο

Πρόκειται για 61 άτομα που τέθηκαν αμέσως σε απομόνωση ενώ πραγματοποιήθηκε έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν είχαν τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι από αυτούς τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ σε ένα μικρό αριθμό επετράπη να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους υπό αυστηρές συνθήκες.

«Η παραλλαγή Omicron έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί σε 13 από τα θετικά τεστ. Η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η νέα παραλλαγή μπορεί να βρεθεί σε περισσότερα δείγματα δοκιμών», ανέφερε σε ανακοίνωση το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. Παραλλαγή Όμικρον

Παραλλαγή Όμικρον: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στην Αυστραλία

Σε συναγερμό έχουν τεθεί την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας, μετά και τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Σύμφωνα με το AFP, πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην ανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν τεστ τα οποία επιβεβαίωσαν την παρουσία του νέου αυτού στελέχους σε δύο ταξιδιώτες που έφτασαν χθες Σάββατο στο Σίδνεϊ.

Βρέθηκαν θετικοί στην Covid 19 κατά την άφιξή τους στο Σίδνεϊ, γεγονός που ώθησε τις αρχές να εξετάσουν αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, το οποίο εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.
«Τα δύο θετικά κρούσματα, που ήταν ασυμπτωματικά, βρίσκονται σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια. Τα δύο αυτά άτομα ήταν ανοσοποιημένα πλήρως κατά της Covid 19, πρόσθεσε το υπουργείο της αυστραλιανής πολιτείας.

Συνολικά 12 ταξιδιώτες από το νότιο τμήμα της Αφρικής που έφτασαν στην Αυστραλία με την ίδια πτήση έχουν επίσης τεθεί σε καραντίνα, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν θετικοί στην Covid 19.

Οι περίπου 260 επιβαίνοντες στην πτήση – επιβάτες και μέλη του πληρώματος – κλήθηκαν να παραμείνουν σε καραντίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments