Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο συζυγοκτόνος

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο συζυγοκτόνος
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ενώ είχε νοσηλευτεί δυο φορές.

Σοκάρει η δολοφονία μιας άτυχης γυναίκας από τα χέρια του συζύγου της, στη Θεσσαλονίκη. Ένας 49χρονος σκότωσε τη σύζυγό του και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Η γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στη κρεβατοκάμαρά τους.

Ο 49χρονος με καταγωγή από την Αρμενία αφαίρεσε τη ζωή της 48χρονης συζύγου του με αιχμηρό αντικείμενο, το βράδυ της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 49χρονος φαίνεται να κάρφωσε το κυνηγετικό του μαχαίρι τουλάχιστον 23 φορές στο σώμα της συζύγου, την ώρα που στο σπίτι δεν βρίσκονταν ο 20χρονος γιος τους.

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και ήρθα να παραδοθώ», ήταν τα πρώτα λόγια του 49χρονου στους αστυνομικούς, οι οποίοι σπεύδοντας στο σπίτι που διέμενε με τη σύζυγο του και τον γιό τους στην Πολίχνη αντίκρυσαν την άτυχη γυναίκα να κείτεται νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Στις αστυνομικές αρχές δεν είχε υπάρξει κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ο 49χρονος και η σύζυγος δεν είχαν απασχολήσει πότε με τσακωμούς ή με άλλες ακραίες καταστάσεις. Οι γείτονες δεν είχαν ακούσει ποτέ στο παρελθόν φωνές από το διαμέρισμα που έμενε το ζευγάρι μαζί με το γιο του.

Ούτε το βράδυ της Κυριακής (28.11.2021) όταν και διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα ακούστηκε κάποιος καυγάς.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Συνολικά 23 οι μαχαιριές

Συνολικά 23 μαχαιριές κατάφερε ο Αρμένιος στη 48χρονη σύζυγό του, όπως προέκυψε από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό της άτυχης γυναίκας, η οποία βρέθηκε κατακρεουργημένη μέσα στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός τους, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την νεκροψία- νεκροτομή, οι μαχαιριές εντοπίζονται στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα. Αρχικά, αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για οκτώ μαχαιριές.

Ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία, μετήχθη νωρίτερα ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης, που τού απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος ως δράστης απολογήθηκε προανακριτικά ότι προέβη στο στυγερό έγκλημα επειδή πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Κατά πληροφορίες δε, ο ίδιος έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές.

Τη δολοφονία αποκάλυψε ο 49χρονος, όταν γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. Τη σορό της 48χρονης συζύγου του εντόπισε λίγο αργότερα πλήρωμα περιπολικού, που μετέβη στην οικία τους. Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση του χώρου, οι οποίοι εντόπισαν ένα κυνηγετικό μαχαίρι, που φέρεται να είναι το μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει ο δράστης

Ο 49χρονος συζυγοκτόνος όμως, όπως όλα δείχνουν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί δύο φορές. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Τον μετέφεραν σε ψυχιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί παρέμεινε για 20 ημέρες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο με την προϋπόθεση, ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει την αγωγή που του είχε χορηγηθεί. Έπειτα από δύο νοσηλείες σε ψυχιατρικά κέντρα, έγινε ο δράσης ακόμη μιας γυναικοκτονίας γιατί στο μυαλό του είχε πλάσει το σενάριο του απατημένου συζύγου.

Έξι μήνες αργότερα, ο γιος του 49χρονου ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διατάξουν και πάλι τον εγκλεισμό του πατέρα του σε ψυχιατρική κλινική. Αυτή τη φορά νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες, ωστόσο η πορεία της υγείας του το τελευταίο διάστημα πρέπει να είχε επιδεινωθεί και πάλι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ομογενής από την Αρμενία δεν ακολουθούσε την θεραπευτική αγωγή που του είχαν συστήσει οι γιατροί του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments