Αθλητισμός

Ρέι Κένεντι: Πέθανε ο θρύλος της Λίβερπουλ

Ρέι Κένεντι: Πέθανε ο θρύλος της Λίβερπουλ
Ρέι Κένεντι: Την τελευταία του πνοή άφησε ο Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής σε ηλικία 70 ετών και μετά από πολυετή μάχη με το Πάρκινσον.

Έφυγε από την ζωή ο θρύλος του βρετανικού ποδοσφαίρου Ρέι Κένεντι, σε ηλικία 70 ετών μετά από πολυετή μάχη με το Πάρκινσον. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Άρσεναλ, όμως μετά πήρε μεταγραφή για την Λίβερπουλ, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ το 1971, και πανηγύρισε 11 τίτλους σε 8 χρόνια και μεταξύ άλλων τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγλος μέσος βρέθηκε το 1968 στην Άρσεναλ και φόρεσε περισσότερες από 200 φορές τη φανέλα των “κανονιέρηδων” σηκώνοντας το νταμπλ το 1971. Το 1974 βρέθηκε στην Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» έδωσαν 200.000 λίρες (ποσό ρεκόρ τότε για την ομάδα), προκειμένου να τον αποκτήσουν.

Λίγα λόγια για τον ποδοσφαιριστή

Με την Λίβερπουλ (393 συμμετοχές) πανηγύρισε την κατάκτηση 11 “μεγάλων” τίτλων σε μια περίοδο οκτώ ετών. Κορυφαίες του στιγμές, οι τρεις ευρωπαϊκοί τίτλοι μέσα σε 4 χρόνια (1977 με 1981).

Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Σουόνσι, της Χάρτπουλ, του Πεζοπορικού Λάρνακας και της Άσινγκτον, πριν… κρεμάσει τα παπούτσια του το 1985. Με την εθνική Αγγλίας αγωνίστηκε 17 φορές, πετυχαίνοντας τρία γκολ. Συμμετείχε στην αποστολή του Euro 1980 που έμεινε νοκ άουτ στη φάση των ομίλων.

Τι είπαν οι παλαίμαχοι της Λίβερπουλ

«Τι παίκτης και τι υπέροχος άνδρας ο οποίος υπέφερε τόσο πολύ από τη νόσο του Πάρκινσον σε όλη του τη ζωή. Σίγουρα δε θα περπατήσει ποτέ μόνος του. RIP Ray YNWA», έγραψε στο twitter ο επίσης παλαίμαχος επιθετικός των Κόκκινων, Τζον Όλντριτζ αποχαιρετώντας τον σπουδαίο αριστερό μέσο της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

«Έφυγε ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών για την ομάδα της Λίβερπουλ. Οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι γνωρίζουν σπουδαίος ήταν. Πάλεψε πολλά χρόνια με μια φρικτή ασθένεια με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα», έγραψε ο Τζεντ Ρεα, ο επίσημος στατιστικολόγος της Λίβερπουλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments