Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης Κοσμάς – Δεν ήθελε να διασωληνωθεί

Κορωνοϊός: Στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης Κοσμάς – Δεν ήθελε να διασωληνωθεί
Κορωνοϊός: Στον Ευαγγελισμό διακομίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Στον Ευαγγελισμό διακομίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, που νοσεί από κορωνοϊό, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσαν οι γιατροί για να πεισθεί να διασωληνωθεί.

Ο ιεράρχης μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, παρά την άρνησή του τις προηγούμενες ημέρες, μετά από επίμονη παρότρυνση των γιατρών του με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ξεκίνησαν μεγάλες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού να πειστεί να διασωληνωθεί, με τον ίδιο να το αρνείται κατηγορηματικά.

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς βρισκόταν για αρκετές ημέρες στο σπίτι του, ενώ νοσούσε από κορωνοϊό, αρνούμενος να μεταβεί στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες λάμβανε οξυγόνο για να υποβοηθηθεί η αναπνοή του.

Κορωνοϊός: Στο πειθαρχικό όσοι δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα στις εκκλησίες

Θυμίζουμε ότι οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας οι οποίοι δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα, κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας, κλήθηκαν στην Συνοδική Επιτροπή για όσα έγιναν το Πάσχα. Παραπέμφθηκαν για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, διαπίστωσε απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, παραπέμποντας τους δύο Αρχιερείς για: Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία Θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments