Πολιτική

Τα νέα μέτρα και η αναγκαία πολιτική συναίνεση

Τα νέα μέτρα και η αναγκαία πολιτική συναίνεση
Η κατάσταση, πραγματικά στη χώρα, έχει φθάσει στο σημείο μηδέν

Πως θα ήταν η κοινωνική συμπεριφορά,  αν όλα τα κόμματα και οι ηγέτες τους, θεωρούσαν υποχρεωτικό το εμβόλιο; Ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση της βουλής, που κορυφώθηκε η ένταση, διαμορφώθηκαν εκ νέου, δυο διαφορετικές πολιτικές. Η απόφαση για υποχρεωτικότητα του εμβολίου και η καθολική άρνηση.

Ένα δίλλημα που, όμως, αποδεικνύεται με το πιο δραματικό τρόπο-χιλιάδες νεκροί και κρούσματα-πως δεν έχει καμία σχέση, με τη πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή που χάνεται καθημερινά ένα μικρό χωριό (80-100 νεκροί), η πολιτική αντιπαράθεση, επικεντρώνεται στην αποδοχή ή μη της υποχρεωτικότητας!

Μια κυβερνητική απόφαση που ελήφθη, ύστερα από πολλες συνεδριάσεις και μετά από σχετικές εισηγήσεις των επιστημόνων. Εδώ και καιρό οι συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο, είχαν επικεντρωθεί, στην σχετικά καθολική άρνηση των ηλικιωμένων της χώρας, να εμβολιαστούν. Η χρήση της μάσκας στα γήπεδα, ο καθημερινός έλεγχος υπό τη μορφή των tests, φαίνεται πως δεν τηρούνται. Με συνέπεια τα σημεία συγχρωτισμού, να μετατρέπονται σε κέντρα υπερμετάδοσης.

Η κατάσταση, πραγματικά στη χώρα, έχει φθάσει στο σημείο μηδέν. Οι επιστήμονες θεωρούν πως στις εορτές, η δημόσια υγεία θα έχει πληγεί σοβαρά.

Κοντολογίς η υποχρεωτικότητα, μοιάζει αναπόφευκτη. Με πολιτικό κόστος ή μη. Η αποδοχή της υποχρεωτικότητας στο εμβόλιο, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση, με κανένα πολιτικό κόστος. Αφού και η οικονομία δεν αντέχει, ένα νέο μεγαλύτερο και ευρύτερο lock down, αλλά κυρίως, η χώρα, δεν αντέχει να μετράει νεκρούς. Δεν αντέχει, η ίδια κοινωνία, να ασχολείται με το πολιτικό κόστος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού. Καθυστερημένα ή έγκαιρα, καλούν τους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Αυτό είναι ένα βήμα. Γιατί η παρούσα συγκυρία, με την Όμικρον, να χτυπάει ηχηρά τη πόρτα της χώρας -μάλλον έχουμε το πρώτο κρούσμα- έχει αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Το δεύτερο μεγαλύτερο βήμα, της μείζονος και ελάσσονος αντιπολιτεύσεως,  οφείλει να είναι το πολιτικό τείχος που πρέπει να χτιστεί. Δηλαδή, η πολιτική συναίνεση για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Διότι, όπως φοβούνται, οι επιστήμονες, ενδέχεται να μην είμαστε μακριά, από την υποχρεωτικότητα του καθολικού εμβολιασμού. Ήδη οι ευρωπαϊκές χώρες και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται να λάβουν σχετικές αποφάσεις…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments