Ελλάδα

Τραμ: Αλλαγές στα δρομολόγια από 6 Δεκεμβρίου

Τραμ: Αλλαγές στα δρομολόγια από 6 Δεκεμβρίου
Τραμ: Από την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου πρόκειται να δρομολογηθούν αλλαγές στην λειτουργία του, ενώ τίθεται σε λειτουργία άλλη μία γραμμή.
Τραμ: Από την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου πρόκειται να δρομολογηθούν αλλαγές στην λειτουργία του, ενώ τίθεται σε λειτουργία άλλη μία γραμμή.

Από την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου αλλάζουν τα δρομολόγια του Τραμ. Ακόμη, από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία και η επέκτασή του προς Πειραιά. Οι υφιστάμενες τρεις γραμμές (3, 4 & 5) τροποποιούνται και το δίκτυο Τραμ θα αποτελούν πλέον δύο νέες: Πρόκειται για τη γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και τη γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)».

Πιο συγκεκριμένα, η μετεπιβίβαση μεταξύ των δύο γραμμών θα γίνεται στη στάση «Πικροδάφνη». Σταθμός ανταπόκρισης και των 2 γραμμών θα είναι η στάση «Πικροδάφνη», που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, μεταξύ των στάσεων «Εδέμ» και «Μαρίνα Αλίμου».

Τραμ και Μετρό

Τι περιλαμβάνει η επέκταση

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά, αρχικά περιλαμβάνει 11 νέες στάσεις: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση, ενώ σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της γραμμής 7.

Με τη λειτουργία των δύο νέων γραμμών, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο. Ειδικότερα, η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.

Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33 λεπτά για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35 λεπτά για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57 λεπτά για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51 λεπτά για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας».

Ενίσχυση στόλου

Παράλληλα, ο στόλος του Τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του. Από πλευράς τεχνολογίας, οι νέοι συρμοί διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο, παρέχοντας ασφαλείς και άνετες μεταφορές, υψηλές επιδόσεις, εργονομικά καθίσματα επιβατών και χώρους για καροτσάκια και αναπηρικά αμαξίδια.

Προσωρινός τερματικός σταθμός της γραμμής 7, από τη Δευτέρα 6 έως και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, θα είναι η στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», όπου θα γίνεται ανταπόκριση και με τη γραμμή 1 του Μετρό (σταθμός «Φάληρο»).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments