Οικονομία

Κρυπτονομίσματα: Σημείωσαν πτώση 17% μέσα σε μια ώρα

Κρυπτονομίσματα: Σημείωσαν πτώση 17% μέσα σε μια ώρα
Κρυπτονομίσματα: Σημαντική πτώση σημείωσε η αγορά των κρυπτονομισμάτων μέσα σε μια ώρα.

Σημαντική πτώση σημείωσε η αγορά των κρυπτονομισμάτων μέσα σε μια ώρα. Έτσι μέσα σε μια ώρα μειώθηκε κατά 17%. Το Bitcoin (BTC) είχε πτώση κατά 16,3% σε διάστημα 24 ωρών, από 57.482,17 δολάρια, έπεσε στα 45.032,95 φτάνοντας σε τιμές «καλοκαιριού».

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum (ETH) είχε πτώση της τάξεως του 15% μέσα σε μία μέρα, καθώς από τα 4.627,29 δολάρια έπεσε στα 3.632,56.

Bitcoin: Το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του δημιουργού του

To 2009, δημοσιεύθηκε ένα κείμενο του οποίου η σημασία του 10 χρόνια μετά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Επρόκειτο για το «Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System», το οποίο έφερε την υπογραφή Σατόσι Νακαμότο, «πατέρα» του Bitcoin. Ποιος είναι όμως ο Σατόσι Νακαμότο; 12 χρόνια μετά, η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη με πολλές θεωρίες να έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για το ποιος είναι. Από πολλούς εικάζεται δε, ότι το όνομα Σατόσι Νακαμότο, είναι απλά ένα ψευδώνυμο.

Bitcoin: Το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα του δημιουργού του

Ένα στοιχείο για τον μυστηριώδη άνθρωπο που δημιούργησε την αγορά κρυπτονομισμάτων είναι η ηλικία του, η οποία προέκυπτε από το – εδώ και δέκα χρόνια – ανενεργό προφίλ του σε φόρουμ του P2P Foundation.

Ωστόσο, ούτε η ηλικία του φαίνεται να είναι αληθινή, αφού η ημερομηνία 5 Απριλίου σηματοδοτεί την εφαρμογή του εκτελεστικού διατάγματος 6102 από το αμερικανικό κράτος σχετικά με την κατάργηση της ιδιoκτησίας χρυσού από ιδιώτες. Εκτός αυτού, το έτος 1975 είναι η χρονιά κατά την οποία η ισχύς του εν λόγω εκτελεστικού διατάγματος έληξε. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή η γενέθλιος ημερομηνία 5 Απριλίου 1975 να συμβολίζει απλώς το τέλος στον κυβερνητικό έλεγχο των χρημάτων.

Όπως αναφέρει το moneyreview, ένα ακόμη «γνωστό» χαρακτηριστικό της ταυτότητάς του είναι ότι πρόκειται για άνδρα από την Ιαπωνία. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την εγκυρότητα αυτού του στοιχείου, αφού μέσω των συζητήσεων σε φόρουμ προέκυπτε ότι ο Satoshi Nakamoto είχε μεγάλη ευφράδεια στα αγγλικά. Μάλιστα, ορισμένες λέξεις τις οποίες χρησιμοποιούσε παραπέμπουν σε Βρετανό ή κάτοικο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments