Αθλητισμός

Πόρτο Ατλέτικο: Ένταση και δύο αποβολές σε τρία λεπτά

Πόρτο Ατλέτικο: Ένταση και δύο αποβολές σε τρία λεπτά
Πόρτο Ατλέτικο: Μεγάλο το διακύβευμα και πολύ μεγάλη η ένταση μεταξύ των παικτών, ενώ δεν έλειψε να πέσει και ξύλο, αλλά και να αποβληθούν δύο παίκτες σε τρία λεπτά.

Πόρτο και Ατλέτικο διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το εισιτήριο της πρόκρισης στους 16. Βέβαια, το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να οι παίκτες των δύο ομάδων να έχουν μεγάλη ένταση και να μην λείψει και το ξύλο στον αγωνιστικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, στο 66′ ο Οτάβιο «κυνήγησε» τον Καράσκο για να του πάρει τη μπάλα από τα χέρια και να εκτελέσει γρήγορα το πλάγιο, ωστόσο ο Βέλγος εξτρέμ δεν είχε και την πιο… ψύχραιμη αντίδραση, αφού του έκανε κάτι σαν κεφαλοκλείδωμα και τον πέταξε κάτω, με συνέπεια να δει αμέσως την κόκκινη κάρτα. Επειτα από αυτό, οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν για τα καλά στα χέρια, στην πρώτη γενική σύρραξη στο ματς.

Η αριθμητική υπεροχή των «Δράκων» κράτησε μόλις 3 λεπτά, καθώς στο 69′ ο Κορέα «κόλλησε» στον Γουέντελ για να του πάρει τη μπάλα από τα χέρια, ο Βραζιλιάνος τον απώθησε με αγκωνιά στο λαιμό και ο διαιτητής δεν του χαρίστηκε, δείχνοντάς του απευθείας κόκκινη κάρτα. Βεβαίως, αμέσως μετά υπήρξε νέος γύρος «κλωτσοπατινάδας», στη δεύτερη σύρραξη του αγώνα μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Δείτε το βίντεο

Οι στιγμές του αγώνα

Οι “δράκοι” μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και οι “ροχιμπλάνκος” τους έδωσαν αρκετά μέτρα. Σε αυτό μπορεί να συνέβαλε και η γρήγορη αντικατάσταση του Λουίς Σουάρες λόγω τραυματισμού. Ο Λουίς Ντίας είχε την πιο σπουδαία ευκαιρία των γηπεδούχων, αλλά ο Γιαν Όμπλακ του είπε “όχι” με μία πολύ δύσκολη επέμβαση. Οι μεγάλες ευκαιρίες στιγμές δεν ήταν πολλές, με συνέπεια η δράση να μεταφερθεί στο 2ο ημίχρονο.

Ένα τεράστιο λάθος του Γιανίκ Καράσκο παραλίγο να φέρει το γκολ του Οτάβιο μόλις στο 47ο λεπτό. Το γκολ τελικά ήρθε στο 56′ με τον Αντουάν Γκριεζμάν έπειτα από κόρνερ και κόντρα στη ροή του αγώνα. Σχεδόν ταυτόχρονα, η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή στο Μιλάνο και πλέον η Ατλέτικο βρισκόταν με το “εισιτήριο” στο χέρι. Το μόνο που έπρεπε ήταν να το κρατήσει.

Ο Καράσκο στο 67′ πρωταγωνίστησε σε μία γενική σύρραξη και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τον Οτάβιο να γλιτώνει τη δική του. Τρία λεπτά αργότερα, η Πόρτο έμεινε κι αυτή με δέκα παίκτες, αφού ο νεοεισελθών Γουέντελ προκάλεσε νέο επεισόδιο και σύρραξη και αποβλήθηκε.

Ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά, με τον Όμπλακ να κάνει εκπληκτικές επεμβάσεις και την Ατλέτικο στην κόντρα να απειλεί. Οι πρωταθλητές Ισπανίας βρήκαν στο 90′ το γκολ που “κλείδωσε” την πρόκριση με μια αντεπίθεση του Γκριεζμάν που τροφοδότησε τον Άνχελ Κορέα. Λίγο αργότερα, σε μία νέα αντεπίθεση στην άδεια άμυνα των Πορτογάλων, ο Ροντρίγκο ντε Πολ κέρδισε μια κόντρα, βρέθηκε σε θέση βολής κι έκανε το 3-0.

Η μείωση του σκορ με πέναλτι του Σέρζιο Ολιβέιρα δεν είχε κάποιο αντίκρισμα για τους Πορτογάλους, που περιορίστηκαν στην 3η θέση του ομίλου, από εκεί που ήταν στη 2η στην αρχή της βραδιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments