Αθλητισμός

Ζενίτ – Τσέλσι 3-3: Δεύτεροι στον Όμιλο οι Λονδρέζοι

Ζενίτ – Τσέλσι 3-3: Δεύτεροι στον Όμιλο οι Λονδρέζοι
Ζενίτ - Τσέλσι 3-3: Οι Λονδρέζοι δεν κατάφεραν να φύγουν με νίκη με αποτέλεσμα να βγουν δεύτεροι στον Όμιλο τους στο Champions League.

Ζενίτ και Τσέλσι διασταύρωσαν τα ξίφη του για την πρόκριση στον γύρο των νοκ άουτ του Champions League. Η Τσέλσι έκανε την ανατροπή στην ανατροπή της Ζενίτ, κρατούσε στα χέρια της την πρωτιά του 8ου ομίλου στο Champions League, όμως ένα εκπληκτικό σουτ του Μαγκομέντ Οζντόεφ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-3 που την άφησε στη 2η θέση.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας άρχισε ιδανικά για τους Άγγλους, που προηγήθηκαν μόλις στα 83 δευτερόλεπτα, με τον Τίμο Βέρνερ να σημειώνει το γρηγορότερο τέρμα τους στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες έφταναν συχνά με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές σε όλες τις γραμμές πλην της επίθεσης, όμως δεν έδειξαν ιδιαίτερα επηρεασμένοι.

Οι καλύτερες φάσεις

Οι Ρώσοι έφεραν τα πάνω κάτω μέσα σε τρία λεπτά, αξιοποιώντας λάθη των παικτών της Τσέλσι. Πρώτα ο Κλαουντίνιο στο 38′ έμεινε αμαρκάριστος έξω από τη μικρή περιοχή του Κέπα και με κεφαλιά ισοφάρισε, ενώ στο 41′ ο Σερντάν Αζμούν βγήκε σε θέση τετ α τετ και έκανε το 2-1.

Η ανατροπή έριχνε τους “μπλε” από την κορυφή του ομίλου και στο 2ο μέρος συνέχισαν να επιτίθενται, ψάχνοντας δύο γκολ πλέον. Το πρώτο το βρήκαν με τον Ρομέλου Λουκάκου στο 62′, ύστερα από φανταστική συνεργασία του Ρος Μπάρκλεϊ με τον Τίμο Βέρνερ. Ο χρόνος κυλούσε, ο Κέπα κρατούσε τους Άγγλους στον αγώνα με ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις και στο 85′ ήρθε η διαφαινόμενη λύτρωση, με τον Βέρνερ να κάνει το 3-2.

Όλοι υπολόγιζαν χωρίς τους Ρώσους όμως, που είχαν διασφαλίσει την 3η θέση και το Europa League. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Οζντόεφ έπιασε ένα βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεν άφησε περιθώριο στον Κέπα. Το 3-3 ήταν γεγονός και η Τσέλσι υποχώρησε στη 2η θέση του ομίλου.

Οι συνθέσεις

ΖΕΝΙΤ: Κερζακόφ Καραβάεφ, Λόβρεν, Ρακίτσκι (66′ Κρουγκοβόι), Σάντος, Μπάριος, Μάλκομ (79′ Ερόχιν), Κουζιάεφ (79′ Οζντόεφ), Γουέντελ (51′ Μοστοβόι), Κλαουντίνιο, Αζμούν (79′ Τζιούμπα)

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Σαρ, Τζέιμς, Μπάρκλεϊ (65′ Ζιγές), Σαούλ (75′ Αλόνσο), Χάντσον Οντόι (65′ Πούλισικ), Μάουντ, Λουκάκου (75′ Χάβερτς), Βέρνερ

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments