Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πότε θα αποφασιστεί η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού αν δεν γίνει τρίτη δόση

Κορωνοϊός: Πότε θα αποφασιστεί η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού αν δεν γίνει τρίτη δόση
Κορωνοϊός: Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως η ελληνική πλευρά ταυτίζεται με την πρόταση της Κομισιόν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως η ελληνική πλευρά ταυτίζεται με την πρόταση της Κομισιόν. Η πρόταση που θέλει να υιοθετήσει και η Ελλάδα είναι να ισχύει η λήξη του 9μηνου από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Ο κ. Πλεύρης, τόνισε πως η ελληνική πλευρά υποστηρίζει μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα την ενισχυτική δόση.

«Από την πλευρά της Ελλάδος, θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα που έχουμε λάβει και τα οποία έχουν να κάνουν με περιορισμούς, ειδικά για τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60+ και δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιπλέον, θα επισημάνουμε την ανάγκη επέκτασης της ενισχυτικής (τρίτης) δόσης σε όλους τους πολίτες, ενώ πιστεύουμε ότι θα πρέπει σιγά- σιγά να συζητήσουμε την ισχύ των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», ανέφερε συγκεκριμένα σήμερα πριν από την εισαγωγική ομιλία του.

Οι περισσότερες χώρες βλέπουν θετικά την πρόταση της Κομισιόν για λήξη του πιστοποιητικού στους 9 μήνες, ενώ μόνο η Σλοβενία πρότεινε την συμβιβαστική λύση η εφαρμογή του μέτρου να ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, αντί 10 Ιανουαρίου.

H απόφαση  αναμένεται να ληφθεί πιθανότατα σε επίπεδο πρέσβεων την επόμενη εβδομάδα.

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας μετά το πέρας του Συμβουλίου Υπουργών

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης,στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τόνισε την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος. Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πλεύρης: Το λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι

Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Φαίνεται πως το τέταρτο κύμα αρχίζει να επιπεδώνεται σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείωση 24% στα κρούσματα σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα. Επίσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι καταγράφεται μεγαλύτερη πίεση στη Βόρεια Ελλάδα.

Πάνω από 7.000 κρούσματα ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν την Τρίτη 7/12 είναι 7.009, και 697  διασωληνωμένους και 99 θανάτους. Τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν την Δευτέρα 06/12 είναι 4.943, και 714 διασωληνωμένους και 116 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 978.402 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.604 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments