Διεθνή

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη Καγκελάριος

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη Καγκελάριος
Γερμανία: Ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς είναι επίσημα ο νέος Καγκελάριος, εξελέγη από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους κάνοντας θρίαμβο.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς είναι επίσημα ο νέος Καγκελάριος στη Γερμανία. Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών.

Για την εκλογή του απαιτούνταν 369 ψήφοι, ενώ, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τον ψήφισαν 21 βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού (SPD, Πράσινοι,FDP). Ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Βellevue προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Γερμανία

Το νέο επιτελείο

Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Κριστιάν Λίντνερ. Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η πιο αναγνωρίσιμη μορφή των «Πράσινων», Αναλένα Μπέρμποκ, ενώ στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Ουμπέρτους Χάιλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάρκο Μπούσμαν από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει πιθανότατα ο Ελεύθερος Δημοκράτης, Φόλκερ Βίσινγκ.

Αν και το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο επιθυμούσαν διακαώς οι Πράσινοι και συγκεκριμένα ο Άντον Χοφράιτερ, αυτό τελικά θα το πάρει το FDP. Το κόμμα των Πράσινων θα λάβει το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Οικογένειας και ένα υπερ- υπουργείο για το Κλίμα και την Οικονομία, του οποίου θα ηγηθεί πιθανότατα ο συμπρόεδρος των Πράσινων, Ρόμπερτ Χάμπεκ. Γερμανία

Γερμανία: Πως θα γίνει η κατανομή των υπουργείων

Με βάση όσα αναφέρει η Bild, τα υπουργεία στη νέα τρικομματική κυβέρνηση κατανέμονται ως εξής:

  • Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), εκτός από την Kαγκελαρία (με τον Όλαφ Σολτς), αναλαμβάνει τα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών, Εργασίας, Υγείας και Οικονομικής Συνεργασίας.
  • Το κόμμα των Πράσινων (Die Gruene) αναλαμβάνει πέντε υπουργεία: Εξωτερικών, Οικονομίας και Κλίματος, Οικογένειας, Γεωργίας και Περιβάλλοντος.
  • Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αναλαμβάνει τέσσερα υπουργεία: Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Εκπαίδευσης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments