Διεθνή

Μετάλλαξη Όμικρον: Η εκδοχή που δεν ανιχνεύεται στα PCR τεστ

Μετάλλαξη Όμικρον: Η εκδοχή που δεν ανιχνεύεται στα PCR τεστ
Μετάλλαξη Όμικρον: Ο εντοπισμός μίας νέας εκδοχής δείχνει ότι δεν ανιχνεύεται στα PCR τεστ.

Η «αόρατη Όμικρον» εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε γονιδιώματα του ιού που υποβλήθηκαν από Νότια Αφρική, Αυστραλία και Καναδά.

Στη μέχρι στιγμής αβεβαιότητα για τα ειδικά χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Όμικρον, της παραλλαγής του κορωνοϊού που συγκεντρώνει την προσοχή της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προστίθεται ο εντοπισμός μίας νέας εκδοχής που δεν ανιχνεύεται στα PCR τεστ – τον πιο αξιόπιστο γρήγορο τρόπο επιδημιολογικής επιτήρησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι επιστήμονες εντόπισαν τη «stealth» ή «αόρατη» εκδοχή της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία δεν μπορεί να διακριθεί από άλλες παραλλαγές στους μοριακούς ελέγχους (PCR τεστ).

Η «αόρατη Όμικρον» έχει πολλές κοινές μεταλλάξεις με την τυπική μετάλλαξη Όμικρον, εξακολουθεί να ανιχνεύεται ως κορωνοϊός από όλους τους τύπους διαγνωστικού ελέγχου και μπορεί να αναγνωριστεί ως μετάλλαξη Όμικρον μέσω γονιδιακού ελέγχου, αλλά όχι μέσω PCR τεστ.

Κορωνοϊός: Πιστοποιητικό νόσησης μόνο με PCR για τους ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός: Πιστοποιητικό νόσησης μόνο με PCR για τους ανεμβολίαστους

Οι επιστήμονες λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν η νέα μορφή της «Όμικρον» θα εξαπλωθεί με τον ίδιο τρόπο, και πως η «αόρατη» έκδοση είναι γενετικά διακριτή, συνεπώς μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments